May the Force be with you

maanantai 19. huhtikuuta 2010

Jatkokertomus

Arvatkaa, mikä on parasta virkavapaassa? Se, että sitä on huomennakin. Ja ylihuomenna ja yli-ylihuomenna. En ole saanut tänään juurikaan aikaiseksi, mutta se ei kauheasti haittaa, sillä minulla on huominen. Ja ylihuominen. Ja niin edelleen. Aika autuasta.

Sen verran olen saanut asioita etenemään, että näin tänään Erästä. Viikko sitten kävimme läpi ensimmäisen puolikkaan (tai vähän alta) Kreikkalaisista ennen kuin puuhaan varattu aika loppui. Katsoimme loput tekstit läpi tänään. Viime kerran jälkeen olo oli vähän ankea, mutta lopulta päädyin kuitenkin hommiin ja lakkasin vinkumasta. Tänään olo on positiivisempi, sillä Eräs oli selkeästikin jättänyt sokerit pohjalle.

Teksteihin kirjoitetut kommentit ovat nyt tällaisia: "Hyvä juttu", "Ok", "Toimii", "Hyvä", "Toimii", "Kerronta ei toimi", "Toimii hyvin", "Toimii", "Toimii!".

Juttelimme tietysti paljon enemmänkin kuin noiden kommenttien verran. Kerroin Eräälle, miten Eeta ja uusi Nimetön tuntuvat hankalilta ja miksi. Eräs nauroi, sanoi, että hänestä ne ovat tosi hyviä, mutta että hän ymmärtää, miksi minulla on ongelmia niiden kanssa. Iota tuntui olevan Erään lempiteksti, sitä hän suositti lähetettäväksi kilpailuun, "jos sulla ei ole mitään kilpailuja vastaan". Pitää miettiä. Kilpailun dedis on kuitenkin vasta elokuussa, joten siihen mennessä ehtii miettiä kahteenkin kertaan. Siihen mennessä (uskaltaako tätä sanoakaan?) ehtii myös saada kustannussopimuksen... tai sitten ei, koska kesälomat ovat siinä välissä. No, kaipa sitä voi olla tårta på tårta på tårta ja lähettää tekstejä tuonne kilpailuunkin.

Oli tosi kiva jutella Erään kanssa. Eikä vain siksi, että palaute oli jotenkin positiivisempaa tällä kertaa! Ihan muutenkin. Ymmärrän, kun hän puhuu minulle kirjoittamisesta ja teksteistä. Sain paljon hyviä ideoita tekstien viilaamiseen. Nimettömään sain idean kuvaston kehittämisestä, Thetan ainoaan ongelmakohtaan (joka onkin sitten ollut hankala) sain myös vinkin ja sitä kautta idean - nyt näen sieluni silmin, millainen Theta voi olla. Se näkymä on aika hieno.

Tärkeää oli jutella myös noista teksteistä, joista en itse ole ollut niin varma. Tärkeää oli saada boostausta, että kyllä se siitä. Itse asiassa Eräs sanoi tykkäävänsä Eetasta tosi paljon, ja ettei hän missään nimessä suosittele heittämään sitä roskikseen, niin kuin olin jo miettinyt tekeväni. Betasta juttelimme myös paljon. Viime kerralla Eräs ei ehtinyt antaa siitä palautetta ja viime viikolla kirjoitin sitä aika pitkälti uusiksi. Yritin parhaan taitoni mukaan selittää mitä olen tehnyt Betalle ja Eräs oli sitä mieltä, että muutos kuulostaa hyvältä. Totesimme yhteen ääneen, että kertojanäänen iässä ja sukupuolessa on riskinsä, mutta se voi myös toimia tosi hyvin. Beta olikin teksteistä se, johon Eräs oli kirjoittanut eniten muutosehdotuksia, mikä osui hyvin yksiin sen kanssa, että olin sitä jo muokannut ennen tapaamistamme.

Nyt on helpottunut olo. Virkavapaa jatkuu huomenna. Huomenna saan myös kirjoittaa. Saan hienosäätää Thetaa, tsekata vielä Ksiin tietyt kohdat, miettiä Nimettömän kuvastoa ja sitten on vielä Alfa, jota pitää muokata jonkun verran (en vain ole ihan päättänyt, että mihin suuntaan sen kanssa menen).

Pikku hiljaa voisin myös alkaa puuhata niiden kaikkein vaikeimpien kanssa: kässärille pitää keksiä nimi (joiltain novelleiltakin puuttuu vielä) ja nivaskan mukaan täytyy liittää kirje kustantajalle, jossa kerron jotain niin itsestäni kuin kässäristäkin. Kokemusteni perusteella tuon kirjeen kirjoittaminen on tosi paljon vaikeampaa kuin vaikkapa työhakemuksen kirjoittaminen... vaikka tietyllä tapaa on kyse samasta asiasta.

Joka tapauksessa - jatkuu huomenna! Aurinkoa päiviinne!

Ei kommentteja: