May the Force be with you

keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Kaikki paitsi kirjoittaminen on turhaa - tai jotain sinnepäin

Otsikosta huolimatta en ole kokenut mitään erityistä valaistumista, eikä kynä ole ollut tänään tuottelias. Neljä ja puoli sivua raakatekstiä, joka oli lähinnä väitelauseisiin pukeutuneita fiktiivisiä faktoja ja yksi ruma runo. Aion kirjoittaa pari pienenpientä pätkää puhtaaksi koneelle ja tallentaa runojen kansioon. Ihan vain huvikseni. Ja ehkä menen ajoissa nukkumaan ja luen sängyssä vähän uusinta hankintaani, joka tuli viime viikolla AdLibriksestä: Anne Bernays and Pamela Painter: What If? Writing Excercises for Fiction Writers. Olen nyt sivulla 6, joten ei löydy vielä kovin ihmeellistä sanottavaa ko. kirjasta, mutta tilasin sen, koska alkoi tuntua, että vaikka monet kirjoittajaoppaat (kun niitä on lukenut aika paljon, niin kuin minusta alkaa tuntua, että minä olen) toistelevat samoja asioita, niin haluan lukea ne samat asiat vaihteeksi jonkun toisen sanomana. Ja What If?issä on tehtäviä, ne ovat aina hyviä. Jos jostain kirjoitusharjoitustehtävästä saa potkua kirjoittamiseen jonain harmaana päivänä, niin hankinta ei ole mennyt hukkaan.

Mitä muuta? Ei muuta. Tosiaan aavistus raakatekstiä, muuten ei muuta. Kevättä ja odotusta tietenkin ilmassa, mutta niin kai monilla, se johtuu tästä vuodenajasta.

2 kommenttia:

B. H. kirjoitti...

Minä en jaksa ikinä tehdä minkään oppaiden tehtäviä. Ehkä se olisi hyödyllistä?

Kaikki paitsi kirjoittaminen on turhaa tosiaan. :)

Rooibos kirjoitti...

Minä teen harjoituksia joskus. Jos tuntuu, että pitää saada aikaan raakatekstiä tietystä aiheesta, tai jos on jotenkin tukkoinen olo, niin ei tarvitse vaivata päätään kun kirjoittaa annetusta aiheesta. Ja joskus en katso harjoituksia päinkään, senkun kirjoitan :).