May the Force be with you

maanantai 23. huhtikuuta 2012

Paino

Ei sanoja, ja Bloggerkin on muuttunut, kuulemma virtaviivainen, minusta vieras. Ulkona kevätsade, siellä tuoksui melkein kesä ja märkä maa kun tulin kotiin, melkein, ei kuitenkaan ihan. Ei mitään ihan. Ei yhtään ylimääräistä sanaa, mutta paljon väsyttävää, paljon päätä painavaa, märkiä lapasia ja tukkoisia kukkopillejä. Ei laulua, ei virttä tai iskelmää, ei kirkkaita silmiä, ei yhtään toiveikasta ajatusta.

Miten tällaisinä iltoina kaikki on niin kaukana, ettei yllä hipaisemaankaan, ei edes ajatuksella. Kustannussopimus? Ei ikinä, ei tässä universumissa. Realistisempaa katsella unia kuin unelmia ja toivoa, että maailmassa on jäljellä jotain armollisuutta eikä minun tarvitse juuri ensi yönä katsella unta siitä mitä en saa.

Väsymyksen kädet ovat kevyet kun se tulee kohti, mutta painavat sitten kun se siunaa niillä, laskee otsalle ja päälaelle, eikä ota pois. Päivät ovat valoisia ja hyvä kai niin, vaikka valo osuukin osaamattomuuteen kuin pesemättömään ikkunalasiin. Toivo on sen verran vähissä, että siitä ei saa edes kynsikkäitä, ja keväällä tuulee mereltä niin kovin kylmästi.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miten osaisin sua lohduttaa? En osaa sanoa mitään, mutta luen ja kuuntelen. Kaikki järjestyy. Usko pois!

Katsu kirjoitti...

Hei!

Olen jo jonkin aikaa lukenut blogiasi. Jos yhtään lohduttaa, ei se kustannussopimus ole tullut minullekaan. Monet muutkin ovat kirjoittaneet blogeihinsa, etteivät ole saaneet kustannussopimusta ja minä kuulun myös siihen ryhmään. Jo pari hylsyä tullut ja enää en edes mieti koko käsikirjoitusta, vaikka se viimeinen vastaus on vielä tulematta. Tässä minun blogini osoite:

http://kirjoituskammio.blogspot.com/

Seuraan mielenkiinnolla, saisitko jokin kaunis päivä novellisi julkaistuiksi. :)

Calendula kirjoitti...

Jos ei tule kynsikkäitä, niin tee tuluskukkaro. Aina on tilkka toivoa, Rooibokseni.

Rooibos kirjoitti...

Anonyymi: Kiitos kauniista sanoistasi <3!

Katsu: Kiitos kun jätit kommentin ja oman blogisi osoitteen! Tulen ehdottomasti vastavierailulle!

Calendula: Tilkka toivoa - miten kivasti sanottu. Tilkka on, kyllä, siinä olet ihan oikeassa. Aina on tilkka.