May the Force be with you

keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Leiri

Ei kirjoittamista tänään, mutta puhetta kirjoittamisesta. Pitäisikö alkaa miettiä jotain kurssia kesäksi, vai järjestänkö itselleni vihdoin ja viimein sen ikioman, yhden hengen kirjoitusleirin? Yksin leireilyssä ei tietysti saa virikkeitä muilta, eikä voi puhua kirjoittamisesta tai lukea tekstejään muille ja kuunnella muiden tekstejä, mikä olisi tosi kivaa, mutta muuten, mikä ettei. Niin kauan ja niin monta kertaa olen puhunut täälläkin siitä, että pitäisi päästä uuteen paikkaan täällä koto-Suomessa, sellaiseen, jota ei ole ennen kokenut, ja mennä ja kirjoittaa ja kirjoittaa ja kirjoittaa. Tosiaan. Menisinkö Hankoon vai Naantaliin? Etelä-Suomessa pitäisi pysyä ja kaunis paikka hakusessa... pitääpä googlailla heti kun selviää, milloin kesälomani on... Joo. Näin teen. Tiedossa kesäleiri!

13 kommenttia:

Ahmu kirjoitti...

Naantali on hyvä, jostain syystä minä aina inspiroidun kun käyn siellä!

Dee kirjoitti...

Kuulostaa ihan seikkailulta!

Outi L / kaksi sivua kirjoitti...

Kesäleiri kuulostaa kivalta! Rannikkokaupungit kesällä ovat niin tunnelmallisia.

Olin viime kesällä kirjoittajakurssilla Orivedellä. Se oli hieno viikko. Niin hieno, että en uskalla lähteä uudestaan, jos ei olekaan enää niin hieno kokemus. :-)

Paula / Luen ja kirjoitan kirjoitti...

Mäkin haluun! :-) Oma leiri, mikä mainio ajatus!

Rooibos kirjoitti...

Ahmu: En ole käynyt Naantalissa kuin kerran, mutta se oli tosi kiva, joten se on kyllä vahva ehdokas!

Dee: Eikö kuulostakin :).

Outi: Orivesi hyvä asia. Minä olin siellä kaukaisessa nuoruudessani ;) koko vuoden ja se oli kyllä monella tapaa käännekohta elämässä. Ja kirjoituselämässä myös. Ja ajattelepa, jos se olisi vielä hienompi kokemus, jos menisit sinne uudelleen kurssille ;)?

Paula: Olen jo pitkään halunnut omaa kurssia :). Toinen, mikä houkuttaa kovasti, on se, että vielä joskus kokoaisi muutaman meistä kirjoitusbloggareista yhteen ja pidettäisiin kimppakirjoitusleiri, mutta se on toistaiseksi tosiaan houkutuksen asteella ;).

Calendula kirjoitti...

Kuulostaa mainiolta! Lähtisin ihan milloin tahansa kirjoitusleirille... mieluiten seurassa tosin, mutta aina ei voi.

Rooibos kirjoitti...

Calendula: Minä olen suunnitellut tätä niin pitkään, että olisi sääli olla toteuttamatta suunnitelma, kun kerran voi sen toteuttaa. Ja omia "minileirejähän" voi pitää melkein missä vain :). Kynä+paperia tai kone mukaan ja johonkin sellaiseen paikkaan, jossa ei ole ennen kirjoittanut :).

Anonyymi kirjoitti...

Miten olisi Uusi-Valamo? Itse olen ollut siellä useamman kerran talkoolaisena (6h töitä aamulla), koko loppupäivä aikaa tehdä omia asoita. Talkootyöstä saa palkaksi täyden ylläpidon. Luonto on kaunis ja muutenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Hangossa on rauhallista, tuntuu kuin olisi jossain aivan muualla kuin ylipäätään Suomessa, ja yhdessä hotellissa on (ainakin ollut) elokuvateemaisia huoneita.

Minerva kirjoitti...

Hauska idea :) Minä suunnittelin erään vanhan pappilan vuokraamista viikoksi tai muutamaksi päiväksi, ajatuksena että siellä voisi kirjoittaa. En kyllä tiedä osaisinko olla siellä yksin oudommassa isossa talossa kokonaista viikkoa.

Rooibos kirjoitti...

Anonyymi: Uusi-Valamo voisi olla muuten hyvä, mutta aion kirjoittaa leirillä mahdollisimman paljon, joten 6h talkootyötä ei sovi siihen kuvioon tällä kertaa. Täytyy kuitenkin pitää paikka mielessä, kuulostaa hyvältä!

Anonyymi 2 (vai oletkohan edelleen sama anonyymi?): Hanko kyllä houkuttelisi - en ole käynyt siellä ikinä ja kaikki ovat kehuneet. Elokuvateemahuoneessa voisi olla jännä kirjoittaa! Tulisikohan elokuvallista tekstiä :)?

Minerva: Vau! Kuulostaa hienolta! Kerrothan sitten, mikä oli lopputulos :)?

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on vähän mietinnässä, että mennäänkö lappiin kesällä mökkeilemään. Yöttömät yöt, kyllä varmaa inspiroisi kirjoittamaan. Mutta saas nähdä, talviloma nielee jo nyt kaikki kesälomarahat ym. kun pitää maksaa lennot ja hotellit (rapakon taakse). Tuskin maltan odottaa matkaa!

Itse vähän katselin noita Oriveden kursseja, joita järjestetään myös Helsingissä.

Rooibos kirjoitti...

Anonyymi: Joo, paikanvaihto tekee kirjoittamiselle hyvää. Yöttömät yöt kuulostavat aika hyvältä minunkin korvaani... samoin tuo talvilomanne! Itse olen ollut yhdellä Oriveden Helsingin-kurssilla (Jyrki Vainosen vetämä viikonlopun pituinen novellikurssi), ja sen vähäisen kokemuksen perusteella uskallan kyllä suositella!