May the Force be with you

torstai 26. huhtikuuta 2012

To Do

Ajattelen helposti, että minulla ei ole mitään kirjoitusprojektia kesken nyt. Niin. Mitä kukakin projektina pitää. Samalla hengenvedolla ajattelin niitä kaikkia tekstejä, joille pitäisi tehdä jotain. Ai ettei mitään kesken? Äläpä huijaa itseäsi, Rooibos! Ja kun ajattelen, että olisi aikaa juuri sen verran kuin tarvitsen, niin minkä tekstien pariin palaisin?
1. Delta
2. Plan B
Ne ovat ne isoimmat, joista toinen on silkkaa silkkoa ja toinen innostaa hiukan.
3. novelli VA
4. novelli EOA
5. novelli Villa
Kaikki ovat ensimmäisen kirjoituksen jäljiltä. Villa ja VA on kirjoitettu ensin käsin raakatekstinä ja sitten olen hiukan muokaten siirtänyt koneelle. EOA on tullut suoraan koneelle, ihme kyllä. Kaikki kolme kaipaavat kipeästi rakkautta ja substralia.
6. runot
Minä en kirjoita runoja. Olisi kiva kirjoittaa runoja. Ihan vain itseään varten. Opetella editoimaan niitäkin, opetella lukemaan niistä se, että onko mitään ideaa sanojen taustalla. En ole runojen kirjoittaja, mutta ne voi ottaa kirjoitusharjoituksena, niihin voi tyhjentää päätään ja silmiään ja korviaan ja suomujaan.

Nyt kun katselen tuota listaani, niin eihän se niin onnettomalta näytä. Totta on, etten ole aloittanutkaan Deltaa (raakatekstiä vain, sellaista, että "sitten siinä kävisi näin ja teema olisi tämä ja tuollainen sivuhenkilö lisää"). Ja Deltan jälkeen hyvinä kakkosina tulevat novellit ja sitten vasta hännimmäisenä Plan B, koska en tiedä yhtään, onko siitä mihinkään vai onko se välivaihe kun yritän löytää tietynlaista ääntä sanoihini.

Minulla ei ole mitään projektia kesken nyt. Ehkä ei. Mitään käsikirjoitukseksi laskettavaa. Mutta ei se tarkoita, etteikö minulla olisi kirjoitettavaa ja keskeneräisiä asioita. Ihan terveellistä huomata, ettei olekaan niin tyhjän päällä kuin luulee.

2 kommenttia:

Ahmu kirjoitti...

Luulen, että pari päivää vallinnut kollektiivinen angsti on hellittämässä. Merkkejä on ilmassa siihen suuntaan ;) Aurinko alkaa paistaa myös kirjoittajien valtaisiin risukasoihin...

Rooibos kirjoitti...

Joo, risukasat alkavat valaistua pikkuhiljaa ;).