May the Force be with you

perjantai 24. toukokuuta 2013

Valinta II

Kirjoitin aamulla kahvilassa pari tuntia. Kävin kaupassa, söin lounasta, kävin pyöräilemässä. Nyt aloitan seuraavan parituntisen kirjoitussession. Jos kirjoitan tänään neljä tuntia, olen ollut tosi ahkera ja saanut paljon aikaan. Se on tavoite. Neljä tuntia ei tietysti kuulosta paljolta, mutta on se minulle. Kirjoittaminen ei ole pelkkää kirjoittamista, pitää olla myös aikaa ajatella kirjoittamista. Etenkin näinä aikoina, kun kirjoittaminen varastetaan vapaapäivinä työpäivien joukosta. Se ei ole koskaan samaa kuin kirjoittaa monta päivää peräkkäin ilman olalla istuvaa tietoisuutta siitä, että käytettävissä on vain tämä yksi päivä.

Kun pyöräilin kielontuoksun läpi ja nuukahtavien valkovuokkometsien halki, ajattelin näitä vapaapäiviäni. Miten järkevää on, että otan vapaapäiviä. Miten järjettömän paljon ne lisäävät elämänlaatuani. Miten paljon ne merkitsevät. Ja entä sitten syyskuu, jonka olen melkein kokonaan pois töistä. Siitä tulee ihanaa. Miten hienoa se on. Ja miten paljon siihen kuluu rahaa. Paljon enemmän kuin näihin palkattomiin vapaapäiviin, joita poimin aina silloin tällöin. Ja miten tänä vuonna tulen odottamaan syyskuuta vielä enemmän kuin tavallisesti.

Toivon, että osaan jatkossakin tehdä valintoja, jotka lisäävät elämänlaatuani ja kirjoittamisen määrää.

Pyöräilin metsän halki. Ketunleipä kukkii jo, ja sananjalat oikaisevat lehtiään tiukoilta rullilta.

2 kommenttia:

Tiksu kirjoitti...

Ihanaa, Rooibos, ihanaa. Tuo mainitsemasi 4 tuntia on kunnioitettava. Moni kirjailija ei kirjoita sitä enempää. Useat sanovat kirjoittavansa esim. vain aamupäivän.

Rooibos kirjoitti...

Minulla oli tänään kaksi tuntia aamulla, kaksi tuntia iltapäivällä. Jos vähän pyöristetään. Toinen oli reilu ja toinen vajaa. Kunpa saisin kirjoitettua viikonloppuna vielä lisää. Koneelle mieluiten, noita vanhoja raakatekstipätkiä, koska tuntuu, että niitä pitää saada koneen muistiin ennen kuin ne happanevat.

Jotkut kirjailijat tosiaan sanovat kirjoittavansa vain pari tuntia päivässä, tai esimerkiksi sen aamupäivän. Tai jonkun tietyn sivumäärän, kellonajoista viis. Eikä kai sillä väliä, kunhan tulosta tulee :).