May the Force be with you

maanantai 21. syyskuuta 2009

Tänään x 4

x 1
Tänään on taas ajateltu kirjoittamista ja puhuttu kirjoittamisesta. Miellyttävää. Olen yhä vakuuttuneempi siitä, että Alfa on oikeasti kaksi tarinaa. Alan uskoa siihen, että saan Alfan a-tarinasta oikein hyvän novellin ja lisäksi alan myös aavistella, että Alfan b-tarinastakin voisi tulla ihan oikeasti kelpo setti. Niin, kirjoittamaanhan en tosin ole vielä alkanut, mutta aikeet ovat siis hyvät. Toivon totisesti, että tämä "neljäs kerta toden sanoo" alkaa sitten olla viimeinen uudelleenkirjoitus Alfan kohdalla. Olisi jo aika saada se valmiiksi.

x 2
Tänään sain käsiini yhden Kustannusosakeyhtiö Siltalan tämänsyksyisistä kustannustoiminnan tuotteista, Marjo Heiskasen romaanin Idiootin valinta. Se odottaa kirjahyllyssä tuolla lukemattomien pinossa sitä, että saisin lukea sen. Odotukset ovat korkealla, kirja kuulostaa mielenkiintoiselta. Ja toivon, että se paikkaa omalta osaltaan sitä tyhjää aukkoa, jonka tunnen sivistyksessäni aina kun puhutaan sellaisista asioista kuin syksyn esikoisista tai vuoden romaanisadosta. Tulee luettua loppupeleissä niin vähän, liian vähän. Halua olisi, mutta se kuuluisa aika, sitä puuttuu (huomaatteko muuten, että syytän oikeastaan kaikesta ajan puutetta? pitäisikö vaihtaa levyä?).

x 3
Tänään posti toi kirjeen enoltani. Se ei ole ensimmäinen, jonka olen enolta saanut, mutta ei niitä kyllä montakaan ole. Ei tämä kirje ihan vain kuulumisten vaihtamiseen ollut, oli siinä asiaakin, mutta jotenkin sympaattista yhtä kaikki saada enoltaan ihan oikea kirje. Kirjeen mukana oli pari valokuvaa mummini 90-vuotispäiviltä ja sekin oli kivaa.

x 4
Tänään on ollut siedettävä työpäivä ja mukava ilta. Pitäisi mennä nukkumaan, lepäämään huomista varten. Kaikkia tämän viikon huomisia varten. Lyhyesti nukuttu yö alkuviikosta kostautuu koko loppuviikolle. Menen sänkyyn, menen menen. Otan sinne kirjoitusvihkoni mukaan, ja kynän, ja koitan olla piirtämättä kovin paljon lakanoihini kun kirjoitan pitkästä aikaa unisivut.

2 kommenttia:

Tirlittan kirjoitti...

Huomasitkos Rooibos, kirjoitin vinkeistä unisivuistasi omaan blogiini? Itselleni aivan häkellyttävän uusi ajatus;)Toivoisin, että kirjoittaisit unisivujen käytöstä lisää, vaikkapa omaan blogiisi? Ajanpuute muuten vaivaa täälläkin. Olen huomannut, että vuosien myötä se aika vain häviää ja hupenee jonnekin. Katoaako meiltä priorisoinnin taju, vai onko unohtunut vanha kunnon "Carpe Diem"? Mene ja tiedä.

Rooibos kirjoitti...

Tirlittan, huomasin unisivubloggauksesi - kiitos linkityksestä :)! Voisinpa vaikka kirjoittaakin unisivuista vähän lisää, kunhan hankin vähän enemmän kokemuksia niistä. Hauskaa niiden kirjoittaminen ainakin on - ja lakanatkin tulee uudelleenkuvioitua ;).

Ajan puute, tosiaan. Mikä siinä mättää, että aikaa ei vain ole? Onko se se priorisointi vai carpe diemin unohdus? En tosiaan tiedä, miksi ajanhallinta on nykyään niin hankalaa, mutta sitä se vaan on. Ei auta kuin yrittää sitkutella.