May the Force be with you

maanantai 10. tammikuuta 2011

Epämäärää

Eilen kirjoitin, tänään tuskin. En tiedä. Saa nähdä. Silmät ovat tikkuiset, väsyttää. Huomenna aikainen herätys. Mitä huomenna päälle, pitääkö silittää? Kuka pesisi pyykit? Miksei linnuilla ole huulia?

Tullessani riennoiltani kävin postissa. Sain paketin kännykkään tulleen koodin ja henkkareiden avulla ja ilahduin. Paketissa oli tämän kuun palkkapäiväkirja: Kertomuksia pimeestä. Toimittaneet Jukka Laajarinne ja Harri Kumpulainen, kustantaja Turbator. Mukana mielenkiintoisia nimiä: Miina Supinen, Pasi Jääskeläinen, Markus Nummi, Tiina Raevaara, Juri Nummelin, Jukka Laajarinne, Sari Peltoniemi... Ostin. Luen heti kun ehdin. Krhm. Lukemattomien pino kirjoituspöydällä kasvaa vain. Olen yrittänyt jo miettiä sitäkin, että mitä otan matkalukemiseksi Uuteen-Seelantiin. En mitään noista pöydällä olevista, tietenkään. Tai siis, reissussa pitää lukea jotain englanninkielistä. Ehkä tuo Atwoodin Year of the Flood? Ehkä myös jotain mukaansatempaavaa ja ei-liian-raskasta, ehkä jotain fantasiaan vivahtavaa? Vinkkejä kellään?

Olisi kiva, jos ennen reissua ehtisin vajentaa tuota lukemattomien pinoa. Nenäpäivä alkaa olla lopuillaan, joten ehkä saan kohta aloittaa jotain uutta?

Olisi myös kiva, jos saisin kirjoitettua vielä yhden tai kaksi Kreikkalaista uusiksi ennen reissua. Aikaa kuukausi, joka alkaa olla erittäin täyteentumpattu erinäisillä velvollisuuksilla ja aktiviteeteilla. Yksi uudelleenkirjoitettu novelli taitaa olla realistisempi tavoite kuin kaksi. Vaikka ei siihen yhteenkään tietysti kauaa mene, jos tietää, mitä tekee. Paino sanalla "jos".

Ei kommentteja: