May the Force be with you

torstai 6. tammikuuta 2011

Siivoamista

Tänään on siivouspäivä. Heräsin yhdentoista tunnin yöunilta hiukkasen väsyneenä ja vastahakoisena, mutta sinnikäs puuhaaminen väänsi väkisin mielialan paremmaksi. Tuntui, että siivosin muutakin kuin kotia. Koko alku viikon mieltäni on vaivannut alakulo (muutamasta hehkuvasta hetkestä huolimatta) ja nyt tuntuu hiukan tasapainoisemmalta. Ehkä alakuloa vieläkin, ehkä, mutta enemmän sopua myös.

Aamu alkoi harmaana, mutta lopulta aurinko on saanut raivattua hiukkasen tilaa valolleen ja vaikka ei voi todellakaan sanoa, että paistaa, niin ulkona on paljon kirkkaampaa kuin aamulla. Vähän niin kuin minun päässäni. Valo muistuttaa keväästä. Vaikka rakastan syksyn ja talven pimeää, pieni aavistus kevään valosta tuntuu yllättävän hyvältä. Jos syksy on uuden alkua minulle (aina), niin on kevätpuolikin. Mitä tahansa voi tapahtua. Melkein. Imuroidessa ja tomuttaessa ajattelin muutaman viikon kuluttua aukeavaa Uuden-Seelannin matkaa, ajattelin valoa ja värejä, ajattelin sanoja, aikaeroa ja hedelmiä. Ajattelin matkustamista ja siihen valmistautumista. Ajattelin luistelemista: nyt pientä lounaantapaista ja sitten luistelemaan.

1 kommentti:

Satakieli kirjoitti...

Uuteen-Seelantiin? Minäkin haluan! Vietin siellä viisi viikkkoa elämästäni joskus vuosia sitten ja ihastuin. Pohjoissaari on upea ja eteläsaari vielä upeampi. Toivottavasti näet ne molemmat! Ja muista ihailla tähtitaivasta. Ainakin minuun se teki aikoinaan todella suuren vaikutuksen. :D