May the Force be with you

maanantai 10. maaliskuuta 2014

Tee

Sen jälkeen kun aloin lukemaan Pirkko Arstilan Teen ystävän kirjaa, tietyt teet lakkasivat maistumasta ja toiset alkoivat maistua sitä paremmin. Rooiboksesta en tietenkään luovu, mutta nykyään juon aika paljon valkoista teetä. Väittävät sen olevan  niin kovin terveellistä, on antioksidantit ja flavonoidit ja vitamiinit. Hyvää se on ainakin ja tuntuu paremmalta vatsassa kuin musta tee. Ostin summamutikassa valkoista teetä joku aika sitten, enkä tiedä yhtään, onko se ns. hyvää vai huonoa. Maistuu hyvältä, mutta jossain vaiheessa pitää varmaan mennä ihan teekauppaan ostamaan laadukasta valkoista teetä. Kunhan tässä ehtii. Ei sillä, hyvä Earl Grey on yhä hyvää Earl Greytä, mutta kupillinen valkoista on myös hyvä juttu. Niin ja se Teen ystävän kirja. Suosittelen kyllä. Ensin vähän oudoksuin Arstilan jutustelevaa tyyliä, mutta kun siihen tottui, se ei haitannut. Tietoa kirjassa on paljon, mutta jotenkin jutustelevaan sävyyn sekin. Suosittelen teenjuojalle, jossa on yhtään hifistelijän tai pedantin vikaa.


6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pitkällisten totuttelujen jälkeen olen oppinut pitämään myös vihreästä ja valkoisesta teestä. Suosikki on edelleen musta kirsikalla maustettu tee. Rooibos ei ole mun juttu. Ja kahvia en juo ollenkaan.
Pitää laittaa tuo kirja lukulistalle :)
Än

Rooibos kirjoitti...

Minulle taas vihreä tee ei sovi lainkaan (maha ei kestä yhtään), mutta valkoinen on jees ja musta on jees (nykyään tosin rajoitetussa määrin) ja rooibos sopii mahalle aina :). Mustista teistä tykkään eniten Earl Greystä ja appelsiinikukalla maustetusta, muut maustetut tulevat sitten perässä, mutta en siedä mitään toffee/karamelli/kahvi/suklaa/vanilja-maustettuja teitä. Rooiboksista parhaita ovat naturellit tai appelsiinilla/veriappelsiinilla maustetut. Ja se rooibos, mitä myydään nimellä "aavikkokerma" - hyi hitto, ennemmin juon kuumaa vettä... Ja kahvia minäkään en juo lainkaan. Yritin tosin opetella juomaan espressoa muutama vuosi sitten, mutta kun viidennelläkin kerralla se maistui hirveän pahalta ja siitä tuli rytmihäiriöitä, niin lopetin kokeilun :D.

Anonyymi kirjoitti...

Ei minullekaan mitään karkki tms makuja, hyh. Ja liptonin peruskeltainen (se, jota on aina kaikissa tilaisuuksissa tarjolla) maistuu paperille.
Pitääkin miettiä vaikuttaako vihreä mahan toimintaan jotenkin, en ole huomannut. Mutta maha kyllä reistaa aika usein, että...
Jonkun sortin kaakao-kahvi kermalla saattaisi väkisin mennä alas. Tai sitten ei edes se.
Än

Rooibos kirjoitti...

Liptonin keltainen on - no, miten sen nyt sivistyneesti sanoisi? Rikos ihmiskuntaa kohtaan? Ei sillä, juon sitä, jos ei ole muuta ja juon mukisematta, mutta jos itse valitsen, niin ei Liptonin keltaista.

Vihreässä teessä on niin paljon parkkihappoja (enemmän kuin mustassa) että sen juominen täräyttää minulle närästyksen ihan heti. Ja minulla ei mene edes kahvi-kaakao-kermavaahtojutut alas... kahvikonvehditkin ovat pahoja. Ainoa hyvä, missä on kahvia, ovat mokkapalat :D.

Anonyymi kirjoitti...

Kahvijäätelö meni just ja just. Mokkapalat tosiaan käy :)
Närästys -vihreästä teestäkö se johtuukin :D
Än

Rooibos kirjoitti...

Testaa sitä vihreän teen pois jättämistä hetkeksi - voihan olla, ettei se ole närästyssyyllinen, mutta ainakin on helppo kokeilla :).