May the Force be with you

keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Kaukaa haettua

On niin hauska lukea toisten blogeista, että millä hakusanoilla heidän blogeihinsa on tultu, että ajattelin kantaa minäkin korteni kekoon. Vaikkakaan tänne ei eksytä kovinkaan erikoisilla hakusanoilla.

Kautta aikain suosituin hakusana on ollut kärpästen herra tiivistelmä. Tuota esiintyy aina ryppäissä, eli helposti voi nähdä, milloin kouluissa on kirjallisuusaiheita äidinkielessä - sellaisia joihin pitäisi kai lukea Kärpästen herra. Olen tosin sitä mieltä, että kaikkien teinien (sekä esi- että omasta mielestään jälki-) tulisi lukea Goldingin Kärpästen herra ihan itse, niin hienosta kirjasta on kyse. Eikä blogistani ikävä kyllä löydy ko. tiivistelmää, joten seuraavassa johdan googlaajia tahallisesti harhaan ;) ja toivon, että kirjat luetaan, eikä fuskata netin avulla: tiivistelmä Kärpästen herrasta, tiivistelmä Kärpästen herrasta, tiivistelmä Kärpästen herrasta, tiivistelmä Kärpästen herrasta, tiivistelmä Kärpästen herrasta, tiivistelmä Kärpästen herrasta,tiivistelmä Kärpästen herrasta, tiivistelmä Kärpästen herrasta :). Toivottavasti yhä useampi tiivistelmää hakeva eksyy tänne ja vetää vesiperän ;). Lukekaa, lapset, lukekaa!

Minulla on yksi bloggaus, jonka otsikko on Puolinelson ja aika usein blogiini tullaan myös puolinelsonilla. Nekin tiedonhakijat kokenevat pettymyksen: ei minulla ole mitään hajua, kuinka oikeaoppinen puolinelson tehdään. Sen verran tiedän, että se on painitermi. (Onhan?!)

Blogiini päädytään myös satunnaisesti kirjailijoiden nimillä. Yllättävän paljon tänne on löydetty myös hakusanalla tili-tali tai tiu-tau-tittan, mikä johtaa suoraan Mörrimöykky-lastenlaulusta otsikon lainaanneeseen postaukseen. Samanlaisen selityksen saa hakusanojen osta olkaimet, hanki henkselit käyttäminen. Otsikkoni eivät näköjään ole kovinkaan informatiivisia, ja siitä kärsivät (?) sitten tiedonhakijat ;).

Hauskin hakusana jolla blogiini on tultu pitkään aikaan on palomies ikkunanpesu. Ikävä kyllä täällä ei ole tarjolla ikkunanpesuvinkkejä ja vielä vähemmän palomiehiä toteuttamaan niitä... Mutta yleensä blogiini löydetään ihan vain proosallisesti sanoilla Rooibos kirjoittaa. Se on kiva - että joku ihan varta vasten googlaa blogiani :).

8 kommenttia:

Karenina Unska kirjoitti...

Minulla on kyllä tosi likaiset ikkunat, että jos palomiehet aloittavat tämän ikkunanpesutoiminnan, niin toivottavasti ilmoittavat minullekin :D

Rooibos kirjoitti...

Karenina Unska: Kieltämättä hyvä idea, eivät nuo minunkaan ikkunani kovin puhtaat ole :D.

Notorious C.H.I.C. kirjoitti...

Olen ajatellut tehdä tällaisen postauksen itsekin. Hauskin haku, jolla Italia-blogiini on haettu, on ollut pornahtava kotirouva! :D Mahtoi olla hakija pettynyt :DDDD Kirjoittamisblogiani en ole tarkistanutkaan, tuskin kukaan sinne edes päätyy googlesta? Pitääpäs kattella...

Rooibos kirjoitti...

Vera: Tuo mainitsemasi haku on kyllä aika hyvä yksilö :D! Mieluusti kuulisin kyllä kirjoittamisblogisi tuloksia myös - hauskaa aina tirkistellä, että mitä ihmiset hakevat ja mihin päätyvät :).

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Aahhaha. Vera, naurattaa :)

Ja Rooibos, kiitos, teet varsin hyvää työtä äikänopettajan puolesta! Et viitsisi mitenkään postata myös tiivistelmä-ilmauksia muista romaaneista, kuten vaikkapa Tummien perhosten kodista tai kaikista suosituista dekkareista, joita teinit ainakin väittävät lukevansa esitelmiä yms. varten :)

Rooibos kirjoitti...

Helmi-Maaria: Joo! Laita kuule lista tarvittavista kirjoista ja kirjoitan postauksen ihan täyteen niitä - ja loppuun kommentin, että lukekaa itse :D!

Hauskinta tuossa Kärpästen herrassa on se, että tämän postauksen julkaisemisen jälkeen blogiin on tultu jo kahdesti haulla "kärpästen herra tiivistelmä" :D :D !

Jere Vartiainen kirjoitti...

Hauskoja nuo Google-haut. Omia highlighteja ovat ainakin "mummoporno" ja "punoittavat haarat". Toivottavasti eivät kovinkaan pettyneitä olleet... Ha.

Rooibos kirjoitti...

Jerppuli: Nyt taisit vetää pohjat :D!