May the Force be with you

torstai 5. heinäkuuta 2012

?

Joskus tulee tekstiä, josta en tiedä mitä se on. Tiedän, että se on hyvää ja väkevää ja tullut suoraan vanhasta kaivosta, se on kylmää ja kirkasta, mutta en tiedä mitä se on. Se vaatii lukijaa, tuntuu että tarvitsisin mentorin, joka kertoisi mitä se on, tai kanssakirjoittajan jonka kanssa kirjoitusmaratoneja, kymmenen minuuttia, kaksikymmentä, puoli tuntia ja sitten luetaan ääneen ja sitten kirjoitetaan uudestaan. Ne tekstit maistuvat maalta ja mullalta ja happamilta puunlehtien jäänteiltä, vaativat tulla käytetyksi; päälläkävellyksi, nostatetuiksi. En tiedä mitä tekisin niillä. Ne ovat kuvia, assosiaation jalanjälkiä joissa lähdetään liikkeelle kädestä ja päädytään suolle; väsymyksestä ja päädytään armon kautta aromiin ja rommiin ja pakkassäähän. Kuvia ajatusten kuvista ja tarinanhenkosia siinä sisällä, paljastuksia ja aina joskus minä mietin, että jotain niistä pitäisi saada aikaan, että on sääli ja synti ja häpeä jos ne maatuvat, koska ne ovat niin maastatulleita.

5 kommenttia:

Hanna-Riikka kirjoitti...

Ihanaa, kun joku kirjoittaa kirjoittamisesta. Se on kuitenkin molelle (myös itselleni) niin intiimi juttu.

kaisu marjatta kirjoitti...

etsin kirjoittajia, löysin tämän blogin. Kiinnostaisiko pieni lyhyt noin yhden sivun pituinen teksti, blogikirjoittajien yhteiseen kesäjännäriin.. Siellä on monenlaista juonen juurta ja käänteitä niin että voi vain jatkaa juuri siitä mikä eniten inspiroi.. Täysin fiktiota on toivomus Otsikolla Varjojen saari, pieniä sanoja sivulle voi ilmoittaa jos tulee mukaan.. Kiitos ja hyvää heinäkuuta.. Palaan lukemaan blogiasi on mielenkiintoista luettavaa paljon

Rooibos kirjoitti...

Hanna Riikka - kiva kun kävit kommentoimassa! Ja juu, meitä on jo aika paljon, jotka kirjoitamme kirjoittamisesta ja siinä sivussa vähän muustakin. Kirjoittamisesta kirjoittaminen tekee hyvää, ainakin minulle :).

Aikatherine: Kiitos kutsusta, mutta jätän väliin! Kivaa heinäkuuta sinullekin!

jl kirjoitti...

Rooibos, tuo miten kuvaat kirjoittamaasi tekstiä saa minut haluamaan lukea juuri sitä tekstiä. Eli koetapa saada jostain se mentori, jos ne sanat eivät omin voimin kokoonnu kokonaiseksi tarinaksi ;) Mukavaa kesänjatkoa sinulle.

Rooibos kirjoitti...

jl: Voi kiitos :). Ja kyllä minä vielä joskus kasaan nuo pikkusäläni (olen aloittanut jo) ja kirjoitan niitä lisää ja katson, olisiko niistä kokonaisuudeksi. Kivaa kesänjatkoa myös sinulle, jl!