May the Force be with you

tiistai 16. kesäkuuta 2009

Motivaattoreista

Päässäni on noin litra räkää. Se on syrjäyttänyt osan aivoista. Oma diagnoosi. Lääkärin mukaan se on poskiontelontulehdus, joka saattaa vielä taipua poppakonsteilla pois, mutta tässä on resepti, hae lääkkeet jos ei tokene. Kiitos. Haen lääkkeet huomenna. Epäilen poppakonstien pystyvyyttä juostuani muutamalla askeleella ratikan kiinni. Luulin, että hampaani irtoaisivat.

Huolimatta pienestä räkäongelmasta kävin tänään tapaamassa henkilökohtaista kunto-ohjaajaani, jonka seurasta saan nauttia vielä toisenkin kerran ihan vain siitä ilosta, että hankin sen salijäsenyyden. Kunto-ohjaaja oli sangen miellyttävä nuori mies. Nyt jotenkin ymmärrän paremmin prinsessa Victoriaa, vaikken ehkä jaakaan hänen miesmakuaan ;). Selkälihakseni ovat kuulemma oikein hyvännäköisessä kunnossa. Kiitos niin sinunkin. Lisäksi ääneni sai erityismaininnan, sopisi kuulemma hyvin puhelintyöntekijälle. Minusta on paljon miellyttävämpää kuulla salskean nuoren miehen suusta että "joo, on toi sun ääni kyllä tosi... joo, en mä sano mitään. Tai siis se sopis tosi hyvin puhelintyöntekijälle" kuin työpaikalla lausuttu "ai kamala kun sun ääni on painunut, kuulostaapa pahalta". Jostain syystä ;).

Tässä vaiheessa lukemista kannattaa muistaa, että kyllä, aivoni ovat siis osittain korvaantuneet räällä.

Vakavasti puhuen olen sitä mieltä, että personal trainer sopisi minulle. Olisi ihana treenata niin, että joku muu hoputtaa, vaatii, laskee sarjat ja tsemppaa. No, koska ylimääräiset rahat laitetaan säästöön virkavapaata varten, täytynee tulla toimeen ihan vain omalla tsemppauksella. Uusi, tervehenkinen elämä kolkuttelee ovella ja ihan hyvä, vaikka olenkin hiukan skeptinen. Skeptinen sen suhteen, että miten ehdin, miten jaksan ehtiä vielä ensimmäisten kahden kuukaudenkin jälkeen. No, ehkä siitä oikeasti tulee rutiinia. Ehkä tulokset rohkaisevat. Ehkä jaksan kirjoittaakin paremmin, kun ruumis on rääkätty.

Kirjoittamisesta puheen ollen: seuraavaksi aion suorittaa tiskauskirjoittamista. Se tapahtuu seuraavasti: 1. laitetaan tiskit likoamaan 2. kirjoitetaan 10 minuuttia raakatekstiä 3. tiskataan lionneet tiskit ja laitetaan seuraava satsi likoamaan 4. kirjoitetaan 10 minuuttia raakatekstiä. Toistetaan, kunnes tiskipöydällä ei ole enää yhtään likaista astiaa. Luulen, että on kannattavinta valita joitain tiettyjä kirjoitusharjoituksia, joita voi mukavasti kirjoittaa aina sen 10 minuuttia. Tietysti on aina se vaara, että kymmenestä minuutista venyy kaksikymmentä... no, siihen auttaa joko herätyskello tai piittaamaton mieli; onko sillä nyt väliä kestääkö tiskaaminen parikymmentä minuuttia vai kaksi tuntia... Yhtä rattoisaa tiistai-iltaa teillekin!

6 kommenttia:

jl kirjoitti...

Voi kun kirjoitit hauskasti... oletko kokeillut sarvikuonokannua räkävaivan helpotukseen? Itse vannon sen nimeen enkä enää selviä tavallisistakaan nuhista ilman sitä.

Kuulostaa aika kivalta tuo personal trainer... voisi piristää kotiäidinkin arkea ;)

Rooibos kirjoitti...

Hei jl! Omistan kyllä sarvikuonon, mutta turhan harvoin tulee käytettyä. Pitäisi kai... Sen käyttämiseen vain ei ole oikein motivaattoreita (muuta kuin tieto, että tekisi hyvää), sillä en huomaa minkäänlaista ennen-jälkeen -eroa tai muutakaan vaikutusta.

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin podin poskionteloita vähintään 2 kertaa vuodessa (syksy ja kevättalvi). Syynä oli silloinen koti, jokin siellä ärsytti. Sitä edellisessä kodissa olin jatkuvasti nielutulehduksissa. Molemmat vaivat poistuivat, kun muutimme. Toivottavasti sinulla ei ole tällaisista kyse. Sarvikuonokannu on minullakin, mutta ei auttanut aikoinaan millään lailla. Joillekin on ollut oiva apu, tiedän.

Personal trainer olisi mahtava juttu (myös kirjoittamisessa!). Minäkin olen innostunut taas, mutta lähinnä sauvakävelystä. Mitä kurjempi keli ulkona, sen varmemmin lähden liikkeelle.

Voi tuota tiskauskirjoittamista. Ihan mahtava idea. :)

Jaksele ja parane ja ota rennosti taudin kanssa, älä liiku liikoja vielä!

Katja

Rooibos kirjoitti...

Katja - Minä olen melko varma, että poskionteloni johtuvat työpaikan talosta. Täällä on joka toisella poskiontelontulehdus tällä hetkellä, vertailemme kilpaa antibiootteja. Eikä ole mikään uusi juttu tässä talossa...

Kirjoittamis-personal trainer olisi hieno! Joku salskea nuori mies vaatimaan lisää sivuja: "jaksaa jaksaa! vielä sivu!" ;). Ja toinen salskea nuori mies laaduntarkkailua varten ;)

Anonyymi kirjoitti...

-- ja kolmas hieromaan niskoja. :)

Katja

Rooibos kirjoitti...

Katja: Joo! Ehdottomasti! ;)