May the Force be with you

torstai 25. elokuuta 2011

Linkki ja sen kaverit

Blogiini ei yleensä tulla millään kummallisilla hakusanoilla. Viljelen varmaan liian vähän kummallisia sanoja blogiteksteissä ;). Sen sijaan tänään on käynyt toista kertaa blogini historiassa se, että joku on linkittänyt jonkun postaukseni Facebookiin. Se ensimmäinen linkitys oli ihan ymmärrettävä sinänsä, että kehuin siinä erästä kirjaa ja oletan, että joku on sitten halunnut jakaa mielipidettäni. Tänään Facebookista on tultu blogiini arviolta seitsemänkymmentä kertaa. Seitsemänkymmentä kertaa on pyörähdetty täällä siksi, että joku on linkannut johonkin tämän blogikirjoitukseni. Hämmentävää, että juuri tuon - eihän siinä ole yhtään mitään sisältöä? Ei, en valita, mutta hämmästelen, että miksi juuri tuo nimenomainen postaus.

Palatakseni vielä noihin hakusanoihin - suurin osa tulee tänne hakemalla sanaparia Rooibos kirjoittaa. Ihmiset googlaavat aika paljon myös kuningatarhyytelöä ja viimeksi tällä viikolla sain uuden kommentin jo iäisyyden vanhaan kuningatarhyytelöpostaukseen. Blogistani on haettu viime aikoina myös runoja toipumiseen - harmi, ettei niitä löydy täältä. Rumia runoja haetaan myös joskus, mutta vaikka myönnän kirjoittavani niitä, ei niitäkään löydy täältä. Ei sillä, runot ovat kyllä kivoja ja pitäisi varmaan ottaa osaa Jennin runohaasteeseen. Jonkun verran blogistani on myös haettu iltarauhaa ja kirjoituskaveria. Enkä voi olla mainitsematta aina ja ikuisesti listoilla keikkuvaa hakua Kärpästen herra tiivistelmä. Sanon niin kuin aina ennenkin: lukekaa itse, koululaiset! Tästä blogista ei tule löytymään edelleenkään tiivistelmää, juoniselostusta, analyysiä tai referaattia Goldingin Kärpästen herrasta, mutta minua ei lainkaan haittaa, että niitä haetaan täältä. Päin vastoin, toivon, että kaikki, jotka aikovat laistaa Kärpästen herran lukemisesta ja pahimmassa tapauksessa kopioida netistä osia kirjallisuusesseeseensä tai -esitelmäänsä, tulevat tänne, jotta saan sanoa yhä uudestaan: Lukekaa itse, se on hieno, jännittävä ja kaikkea muuta kuin tylsä kirja. Sen luettuasi et ole entiselläsi.

Ja kas näin aasinsiltaa pitkin Zadie Smithin Kauneudesta-romaaniin. Sillä jos Kärpästen herra ei todellakaan ole tylsä, niin ei voi mitään, minä en vain syty Kauneudesta. Kirja on hyvin kirjoitettu, kansi on ihana (ai mitenniin ulkokirjallinen kommentti), mutta ei... en vain kykene. Voi olla, että Kauneudesta jää yksinkertaisesti kesken. Ihan sama kuinka nero Zadie Smith on. Voi myös olla, että minun pitää hankkiutua eroon omasta kappaleestani juuri siksi. En tiedä, saa nähdä. Kun se kansi on kumminkin niin ihana.

6 kommenttia:

Dee kirjoitti...

Innokkaana koululaisena yläasteella luin Kärpästen herran. Se oli pettymys! Se ei ehkä ole yliarvostettu mutta olin odottanut niin paljon muuta.

Toinen selitys on se, että yläasteikäiset ovat idiootteja, jotka eivät ymmärrä kirjallisuudesta mitään: en tykännyt kun en ymmärtänyt. NOT.

Olen silti sitä mieltä, että on luettava itse. Kyllähän siitäkin saa jotain irti, mikäli lukee tiivistelmän, mutta sitä ei voi verratakaan alkuperäisteoksen lukemiseen.

Asiasta viidenteen: itse tulen tänne googlen tai bloggerin kautta. On aina mukavaa huomata hallintapaneelista, että sinulta on tullut postaus. _Enemmän_ on enemmän!

Rooibos kirjoitti...

Dee: En muista minkä ikäinen olin lukiessani Kärpästen herran, mutta se teki lähtemättömän vaikutuksen - eniten se tunnelma, johon upposin ihan täysin. Kaikki eivät tietysti tykkää kaikesta ja hyvä niin - olisi muuten aika yhdenlaista kirjallisuutta tarjolla :).

Kiva kuulla, että tykkäät lukea :). Minä menen yleensä seuraamiini blogeihin google readerin kautta, mikä on vähän tylsää, kun en ole sitten jaksanut ilmoittautua lukijaksi bloggerin kautta... Syötteenlukija vaan on niin kätevä.

Katja Kaukonen kirjoitti...

Minä kurkkasin noita omaan blogiini johtaneita hakusanoja. Mm. "Tiia Louste alastomana" ja "alastonkuvia". Okei.:D

Rooibos kirjoitti...

Katja: Nii-in, muiden blogeihin tullaan jännillä hakusanoilla :D! Minulla on varmaan liian kesy blogi ;).

Villis / Villasukka kirjahyllyssä kirjoitti...

Tulin vastavierailulle ja kun sinä rohkaistuit tunnustamaan ei-tykkäämisesi (Kingin Kirjoittamisesta) minun blogissani niin uskaltaudun minäkin: en oikein tykännyt Kärpästen herrasta... En tiedä oliko odotukseni liian korkealla klassikko-aseman vuoksi, mutta jotenkin tarina ei vienyt mukanaan.

Rooibos kirjoitti...

Villasukka: Hih :) - hauskaa, miten moni on jo avautunut, ettei tykkännyt Kärpästen Herrasta! En ole lukenut sitä vuosikausiin, pitäisiköhän? Alan miettiä, että olinko vain herkässä iässä kun luin Kärpästen Herran vai osuisiko ja uppoaisiko se vieläkin ;). Kiva kun tulit vastavierailulle, Villasukka :)!