May the Force be with you

perjantai 23. lokakuuta 2009

Aisteja

Sain kiertopalkinnon tai tunnustuksen Tirlittanilta.



Tunnustukseen kuuluu haaste ja se kuuluu näin:

1. Laita tunnustus blogiisi.
2. Kirjaa sinne myös nämä säännöt.
3. Linkitä blogiin, josta sait tunnustuksen.
4. Listaa viisi aistia ja kerro mitä ne merkitsevät sinulle.
5. Haasta viisi muuta blogia jättämällä niihin kommentti.

Tässä siis aistejani:

Näkö
Näen. Luen. Hymyilen näkemälleni. En haluaisi olla ilman; jokapäiväinen riippumattomuus riippuu näöstä.

Kuulo
Ei priimakunnossa. Toivon, että saan pitää hänet vielä pitkään. Korvatulpat tarvittaessa ja hyvin vähän keikkoja. Kova melu saa minut huolestuneeksi ja olo tuntuu epämiellyttävältä.

Tunto
Iho. Kosketus. Kipu. Nautinto. Havunneulaset jalkapohjien alla, rantakivikko. Lumen viiltävä kosketus saunakuumalla alastomalla iholla. Hierojan lämpimät kädet. Toisen ihmisen iho omaa vasten. Tätä me kaikki tarvitsemme.

Haju
Minulle on tärkeää, että uudessa kodissani haisee vain koti, eikä sisällä polttavien naapureiden rööki. Että terveisiä vaan sinne entiseen kämppääni Haisulle - ei ole ikävä!

Maku
Tällä hetkellä maistuu salmiakki. Sitä ennen maistui tee ja marjapiirakka, sitä ennen kanawokki. Hyvät maut ovat tosi tärkeitä. Erityisesti salmiakin, teen, voin, lihan ja kasvisten maut - ne pitää olla kohdallaan, huonoa en syö (paitsi salmiakkia, etenkään teetä). Kunnon keitetty peruna, aaah! Yksinkertainen on hyvää. Myös makujen vaihtelu on tärkeää. Syön paljon enemmän, jos lautasella on monta eri ruokaa kuin jos siinä on kasa yhtä ruokaa. Paitsi jos se ainut ruoka on tosi hyvää. Ravintolaruokaa arvioidessa tärkeä kriteeri on se, tekisinkö itse parempaa. Jos en tekisi, annos alkaa olla melko mallikas. Tulen ruoanlaittajaperheestä.

Kirjoittaminen
Tällä aistilla määritän itseni suhteessa ympäristööni. Tällä aistilla teen kodin.

Koska en ikinä tottele näitä haasteita orjallisesti, haastan mukaan vain muutaman bloggaajan. Kesiksen, koska hän kirjoittaa terävästi. Viljonkan, jonka toivon vastaavan kuvin. Minnin, jonka kommenttiloota hylkii kommenttejani.

2 kommenttia:

Vilijonkka kirjoitti...

Jännä haaste, kiitos. Eräs toinenkin pyysi minua kirjottamaan paikallisista ihmiskehon hajuista. Täytyy laitta mietintämyssyyn!

Rooibos kirjoitti...

Jään odottamaan :).