May the Force be with you

sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Sunnuntai-sunnuntai

Kuinka miellyttävä sunnuntai! Kunnon yöunien jälkeen oli ihana herätä sateen ropinaan. Tai lähinnä se pieksi ikkunalautoja, eikä ropissut sievästi. Säänkestävät vaatteet päälle ja sitten ulos. Kävelimme siskon kanssa reilut kaksi tuntia pitkin poikin. Oli ihanaa, kiiretöntä ja rentoa ja tavalliset kävelyreittimme autuaan autioita - suurin osa ihmisistä istui sisätiloissa pitämässä sadetta. Kotiin palattuani söin tuoretta, törkeän hyvää ruislimppua (100% ruista ja maku kuin lapsuuden leivissä) voin kanssa ja kokkasin kattilallisen huippuhyvää lihapataa. Söimme siskon kanssa mahamme täyteen ja päälle vähän siskon tekemää jälkkäriä ja sitten telkkarin katselua. Kokkaamisen lomassa myös luin yhtä kirjaa ja sytyttelin kynttilöitä. Ja koko ajan satoi, ja koko ajan sataa. Aika loistava päivä.

Nyt kello on nukkumaanmenoaika, mutta ajattelin fiilata vielä Ksiistä yhden kohdan. Sitten suljen koneen ja ryömin omaan pikku sänkyyn kuuntelemaan, miten sade napsuu ikkunalautoja vasten ja rummuttaa lasia lujin sormin. Nukun ja näen unia kaikesta, minkä haluaisin tapahtuvan (ja toivottavasti herään toiveikkaana ja uskoen ihmeisiin).

2 kommenttia:

Nasu kirjoitti...

Ihana sadesunnuntaifiilis :) Joskus sadesunnuntait vain on aivan parhaita. Itte en eilen tainnut ulkona käydä ollenkaan, mutta lojuin, luin ja poltin kynttilöitä senkin edestä.

Teiän ulkoilu + lihapata kuulostaa erittäin toimivalta myös, nam.

Rooibos kirjoitti...

Ulkoilu+lihapata oli ihan tosi toimiva yhdistelmä :)! Lihapata oli niinkin toimiva, että sitä syödään vielä pitkään ;).