May the Force be with you

sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Sunnuntain suuntia

Sain vihdoin eilen ostettua ekan palkkapäiväkirjan. Olin jo melko varma, että mukaan lähtee Avain-kustantamon julkaisema Rebecca Stottin Korallivaras, mutta niin vain takavasemmalta tuli mustana hevosena Essi Kummun Karhun kuolema, joka lähti lopulta mukaan Akateemisesta. Lisäksi sain eilen luettua Piilolan Alkuvedet loppuun (tai siis käytännössä koko kirjan, olin sivulla 30 tai jotain ennen eilistä). Alkuvedet oli ihan jees, vaikka en olekaan tuollaisten lapsen näkökulmasta kirjoitettujen romaanien suuri fani. Piilolan käyttämä kieli oli kuitenkin kivaa, oppitunti kielikuvien ja vertauksien maailmaan.

Päivän puuhat pitäisi varmaan pikku hiljaa aloittaa, mutta olen lähinnä keskittynyt vasta siihen, että yskin keuhkojani auki yön jäljiltä. Seuraavaksi taidan kyllä ruveta puuhaamaan jotain yleishyödyllistä: tiskaus ja imurointi eivät tekisi pahaa. Lisäksi haaveilen hiukan kirjoittamisesta, mutta katsotaan nyt, miten jaksamista riittää.

Eilen illalla pääsin vihdoin Huvila-telttaankin ja totesin taas kerran, että on se ihana ja tunnelmallinen paikka. Alkuillasta, kun pimeä ei ollut vielä laskeutunut, yli lentävien lintujen varjot näkyivät teltan katossa pikaisina sipaisuina, jotka saivat aina sekunnin ajaksi luulemaan, että sisällä on lintu. Sitten kun pimeä tuli, teltta oli sisältäpäin valaistu suuren eläimen vatsa, ja tukikaaret sen luusto.

Ei kommentteja: