May the Force be with you

tiistai 11. marraskuuta 2008

Tiistairaportti

Pieniä korjauksia Sigmaan, äänetöntä hyräilyä. Tiskit likoamassa, seuraavaksi ne ja käsillä kuuma vesi. Kolme raakatekstisivua, jotka auttoivat vähän enemmän irti siitä pakollisesta päiväntäytteestä. Kynttilöitä. Musiikkia. Kunhan olen tiskannut, kirjoitan hiukan lisää.

Eilen luin Puhdistuksen loppuun, tai siis viime yönä. Toivottavasti se on Finlania-ehdokkaana. Vaikuttava romaani, nyt harmittaa, etten nähnyt näytelmäversiota.

Haparoin kahden hevosen välissä, jalka kummankin selässä. Suurin osa painosta on toisen hevosen selässä, yritän siirtää painoa toiselle, jotta voisin lopulta astua molemmilla jaloilla sille puolelle, liukua istumaan selkään, ratsastaa omaa reittiä. Yksi ihminen, yksi hevonen. Ei se onnistu vielä, nyt on vaikeaa pitää painoa edes tasan.

Ilta ikkunaverhojen takana on musta ja märkä. Viime yönä kuulemma myrskysi.

2 kommenttia:

Eero kirjoitti...

Sigma on hyvä nimi novellille. Itse ajattelen sigmaa enemmän matemaattisena merkkinä kuin kirjaimena ja tulee heti mieleen että onko novellin teemana jollain tavalla summa tai yhteenlasku.

Rooibos kirjoitti...

Eero: Sigma on vain työnimi, eikä liity ikävä kyllä teemaan mitenkään. Kaikki novellini, jotka luulevat tai luulivat sopivansa tekeillä olevaan kokoelmaan, ovat saaneet nimet kreikkalaisista kirjaimista. Sigma oli järjestyksessä seuraava kun uusin teksti piti tallentaa koneelle ;). Onneksi se on sananakin kiva - Omikronin yli jouduin hyppäämään, koska en pystynyt kuvittelemaan novellia nimeltä (edes työ- )Omikron, se ei vaan toiminut...