May the Force be with you

tiistai 4. elokuuta 2009

Alkua ja kartoitusta

Lopultakin sain palattua Kreikkalaisten pariin kaiken muun puuhastelun lisäksi. Olen paistanut 60 lihapullaa, syönyt niistä kahdeksan pikku iltapalaksi, pessyt kaksi koneellista pyykkiä, raivannut pöytätasoja näkyviin kaiken roinan alta ja tehnyt kipollisen perunasalaattia. Isovanhemmat tulevat huomenna kylään, joten kodin pitää olla siisti ja pötyä pöydässä. Vessa on vielä pesemättä, mutta se jää huomiselle - päättelin, että minun on nyt tärkeämpää kirjoittaa kuin hinkata vessaa yömyöhällä.

Viilasin Tauta. Kirjoitin kappaleen verran lisää, siivoilin hiukan ylimääräisiä sanoja, lisäsin sanan tai kaksi tuonne ja tänne, korjasin ilmauksia, muuttelin viimeistä kappaletta. Uskon tehneeni tekstille hyvää. Tunnin verran siinä meni, tai välissä kyllä ripustin pyykkejä, mutta silti. Luulen, että Tau siirretään nyt siihen mentaaliseen pinoon, jossa ovat "valmiit" Kreikkalaiset. Lainausmerkit siksi, että valmiit tällä erää, kustantajalle lähetettäväksi, mutta jos kävisi niin, että joku kustantamo kiinnostuisi Kreikkalaisista, saisin varmastikin palata tekstien pariin höyläämään, viilaamaan ja korjaamaan, joten en usko, että ne valmiitkaan ovat ihan täydellisen valmiita vielä.

Valmiiden Kreikkalaisten pino ei ole vielä kovin suuri: Pii, Tau, Myy, Theta, Kappa - nuoko kaikki? Luulin, että niitä olisi vähemmän. Läpi ne pitää vielä katsoa, mutta en usko, että siihen menee yhtä iltaa kauempaa, jos sitäkään. Edellämainituista pitää vilkaista lähinnä Myytä ja Thetaa, Kappa ja Pii ovat sellaisia kuin niiden pitääkin olla.

Kreikkalaisten tiedostokansiossa on 25 tiedostoa, mutta Kreikkalaisia on pinoon laitettaessa 13 novellia. Ehkä 14, jos saan keskeneräiseen Omikroniin jonkun kuningasajatuksen piakkoin. Ei hirveän monta, mutta kelvannee minulle.
Pari lisää olisi ollut kiva, mutta näillä taidetaan nyt mennä, turha noita huonompia on lykätä mukaan lämpimikseen.

Tänään siis saatu jotain aikaankin. Olen tyytyväinen. En mitenkään suurieleisesti, mutta rauhallisempi mieli. Koko päivä ei mennyt ihan hukkaan, koska kirjoitin, ja torstaina pystyn varmaan omistamaan taas tunnin tai jopa enemmänkin Kreikkalaisille. Ehkä kirjoitan huomenna hiukan raakatekstiä, sitten kun isovanhemmat on palautettu varsinaiseen vieraspaikkaansa tädilleni. Niin, ehkä kirjoitankin.

2 kommenttia:

K kirjoitti...

Hei,

luin blogiasi ja jäin miettimään, että mistä novellisi mahtavat kertoa. Onko niillä paljon yhteistä keskenään?

Rooibos kirjoitti...

Hei K! Kiva kun kommentoit! Novelleillani on tietty sama temaattinen pohja, mutta aiheiltaan ne ovat kaikki erilaisia. Toivonkin, että pohjateema tulee niistä tarpeeksi hyvin esille, jotta ne toimivat kokoelmana... ja toivon, että niiden oikea työnimi tekee myös tehtävänsä kasaten teemaa yhteen. Kreikkalaiset kirjaimet on siis vain työ-työnimi teksteille, niillä on virallinenkin työnimi, jonka kanssa aion lähestyä kustantajaa, mutta se on vielä salaisuus :).

Toisaalta Kreikkalaiseni ovat tosi erilaisia: on tosi lyhyitä ja aika pitkiä ja siltä väliltä, on eri-ikäisistä ihmisistä kertovia tekstejä ja aiheiltaan erilaisia jne, mutta toisaalta niissä on kuulemma yhteisiäkin tekijöitä - muitakin kuin minä ;). Sekalainen soppa siis :).