May the Force be with you

sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Tohkeinen lumipäivitys

Näin koko yön ihmeellisiä mutta mukavia unia. Kun heräsin ja rämmin kurkistamaan ikkunasta ulos, meinasin lentää selälleni. Heräsin nopeammin kuin ehkä viiteen viikkoon. Mikä sää! Mikä sää!! Mikä mahtava, ihana, autuas, kaunis, upea lumipyry! Vai onko tuo jo tuiskua? Ikkunoiden ulkopuolella parinkymmenen sentin kinos jatkaa yhä kasvuaan (muurautuvatko ikkunat lopulta umpeen? jee!) ja taivaalta mättää tuota valkoista, hahtuvaista, kevyttä, kaunista ihan loputtomiin! Välillä rauhallisemmin ja välillä tuulenpuuskassa hurjastellen ja joka suuntaan heittäytyen. Ah, voi ja ihanaa! Pakkastakin on melkein -10 ja tuo ihanan ihana lumipyry päälle. Ei ihminen voi paljon enempää toivoa? Niin no sen kustannussopimuksen, mutta nyt on sunnuntai, ei sitä tänään tule ;).

Jos ei yllä käynyt jo selväksi, tykkään lumesta. Ja lumisateesta. Ja ääriolosuhteista talvella. Lunta kiitos metri lisää ja sitten väliviikoille voisin tilata esimerkiksi tuollaiset -25 asteen pakkaset. Enempikin kelpaa, mutta on ehkä jo vähän liikaa pyydetty. Kyllä, tykkään ihan oikeasti :). Ja parasta tässä päivässä onkin, että pääsen tuonne joukkoon - laitan lämpimästi päälle ja pölläyttelen pakkaslunta ilmaan joka askeleella. Illalla leivon ensimmäiset ja ainoat joulutortut ja vietän iltaa ystävien kanssa.

Ainoa huono puoli säässä on se, että siskon pitäisi autoilla tänään pk-seudulla. Auton kuski saa luvan olla varovainen! Mutta muuten - ihana sää.

Ei kommentteja: