May the Force be with you

tiistai 18. elokuuta 2015

I am saved!

Olen ollut vähän blogihiljaa, koska kaikista ajantasaisista virustorjunnoista huolimatta joku (tähän litania kirosanoja) haittaohjelma asettui taloksi tietokoneeseeni ja meni muutama päivä, ennen kuin pääsin häätöoperaatioon ihan kunnolla. Ja sehän kesti. Tuntikaupalla. Olin tänäänkin varustautunut suureen tekniseen mittelöön saatuani sähköpostiohjeita, että mitä kaikkea vielä pitää tehdä, mutta kun rupesin hommiin, kävi selväksi, että lisäviilauksia ei tarvitsekaan enää tehdä, vaan kone on puhdas. Ihanaa :). Ja huomasinpa taas tämän pikku episodin kanssa, että vaikka en ole ihan tumpelo tietokoneiden kanssa, niin en kyllä mikään virtuoosikaan tällaisissa tilanteissa. Onneksi apu on lähellä, enkä joutunut panikoimaan tämän kanssa yksin. Tai siis ollenkaan.

Sillä aikaa, kun kone on ollut levossa, olen lukenut. Eilen kirjoitin vähän toispäistä raakatekstiä. Viikonloppuna luin loppuun Kate Mortonin Hylätyn puutarhan ja äsken lopetin Anita Brooknerin Päivät Pariisissa. Seuraavaksi lukupinossa olisi esimerkiksi keskeneräinen Vartion Hänen olivat linnut (puolivälissä jo keväästä asti) tai esim Hilvon Rouva S. Tai ehkä jatkan käännöskirjojen parissa ja otan seuraavaksi Cormac McCarthyn Matka toiseen maailmaan. Onkohan se kovin synkeä? No, lukemattomien pinossa riittää tavaraa, joten ihan heti ei tarvitse mennä kirjakauppaan. Tosin saatan silti mennä ja sortua johonkin uuteen.

Syksy orastaa. Aamuisin on ihanan raikasta ja tuulella on kylmät kulmat. Syksy tarkoittaa myös sitä, että on paremmat mahdollisuudet saada hylsyjä kustantamoista. Odottelen vielä jonkun aikaa, ensi kuulle ainakin, reilusti, ja kysyn sitten hylsyämättömistä kustantamoista väliaikatietoja.

Kello on jo sata. Haluaisin, että tämä ilta jatkuisi vielä ainakin kaksi tuntia, ennen kuin nukkumaanmenoaika alkaisi hönkiä kuumaa niskaan, mutta eipä onnistu. Tulin sen verran myöhään töistä, että ilta jää väkisin lyhyeksi. Paluuta arkeen, kaikin tavoin.

Ei kommentteja: