May the Force be with you

torstai 9. lokakuuta 2008

Ostetaan: Manuaali

Nyt tekisi mieli kirjoittaa miehistä. Siitä, miksi ne käyttäytyvät niin kuin käyttäytyvät. Toivon, että olisi miesmanuaali, josta voisi lukea faktoja aina kun miehet käyttäytyvät tietyllä tavalla. Manuaali selittäisi minulle, mitä tarkoittaa se, että mies katsoo silmiin tai se, että hän ei katso silmiin. Mitä tarkoittaa se, että mies puhuu tuosta asiasta tai tästä asiasta. Manuaali kertoisi, mitä voisi päätellä miesten tavoista reagoida ärsykkeisiin. Se kertoisi senkin, miten miehet saa reagoimaan toivotulla tavalla tai miten heitä voi manipuloida. Manuaali tietäisi kaiken miehistä, jotka leikkivät vaikeasti tavoiteltavaa ja miehistä, jotka haluavat tavoitella vain vaikeita naisia. Manuaali ihan yksinkertaisesti kertoisi KAIKEN miehistä ja miesten käyttäytymisestä.

Miesmanuaalin lisäksi tarvitsisin myös minä-manuaalin, joka selittäisi minut itseni itselleni.

Eikä tähän päälle voi oikeastaan muuta todeta kuin sen, että miksi ihmeessä me ihmiset olemme niin vaikeasti tulkittavia - oli sitten kyse naisista tai miehistä, minusta tai sinusta. Hulluko meistä selvän ottaa?!

Palatakseni arkisempiin asioihin totean, että en ole kirjoittanut tänään. Vaihdoin kirjoittamisen siivoamiseen - oli vähän pakko, kun edellinen siivoussessio tapahtui kolme viikkoa sitten. Huomenna lähden kotopuoleen, mikä tarkoittaa sitä, että kirjoittamaan pääsen toden teolla vasta ensi viikolla. Rakennegurun tapaaminenkin siirtyi ensi viikolle, joten sitä odotellessa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Luulenpa, että jokaisesta ihmisestä olisi kirjoitettava oma manuaalinsa. Mutta ei sillä väliä, semmoiselle (semmoisille?) olisi silti kysyntää. Minä ainakin ostaisin. Itsestäni ja muista.
Terveisin nimim. Toisinaan luen ihmisiä (tai siis miehiä) ihan väärin

Rooibos kirjoitti...

Päätin, että vähät manuaaleista, kai sitä nyt ilmankin pärjätään. Itse asiassa manuaali omasta itsestäni olisi varmaan kaikkein tärkein, jos sellaisia olisi tyrkyllä ;D.

Anonyymi kirjoitti...

Mä ehdotan vakavalla naamalla John Grayn Miehet ovat Marsista, naiset Venuksesta -kirjaa. Teoksesta voi kokonaisuutena olla montaa mieltä, mutta sukupuolten ajattelutapojen välisiä eroja se tekee selväksi hauskalla tavalla.

Grayn mukaan ihmisten suurin virhe parisuhteessa on olettaa, että toinen ajattelee ja tuntee lähtökohtaisesti samoin kuin itse.

Rooibos kirjoitti...

Kalle, minä olen allerginen tuolle ajattelulle, että miehet ja naiset ovat supererilaisia pääkopan puolelta. Tai siis varmasti ovat, mutta hitsi, niin ovat naisetkin keskenään erilaisia, ja miehet keskenään. Voisiko kirjan nimen muuttaa muotoon "Minä olen Venuksesta, muut Marsista" ;)?