May the Force be with you

torstai 21. tammikuuta 2010

Uusi Rho

Minulla oli jo aikaisemminkin luonnos Kreikkalaiseksi, jonka nimi oli Rho. Siitä ei kuitenkaan tullut koskaan mitään ja siksi uusi novelli sai ottaa Rhon nimekseen. Uusi Rho ei ole pitkä, kaksi sivua vain, mutta saattaa kasvaa siitä hiukan, kymmenkunta riviä vielä, ehkä. Tuskin sen enempää. Rho tuntuu hyvältä - toivottavasti se on sitä myös muiden mielestä.

Tunnissa aurinko on siirtynyt ikkunasta toiseen. Se paistaa pilven läpi häikäisemättä. Tekee mieli käydä sohvalle, vetää peitto korville ja ottaa pikku torkut. Haukotus tuulettaa keuhkoja. En ole ihan varma, kannattaako nyt nukkua, onko se paikallaan. Imuroida pitäisi ja sitten kokata. Teen kunnon lastin lihapullia, herkkusellaisia, ja perunamuusia, ja vaikka tänään tuleekin ruokaseuraa syömään niitä minun kanssani, aion syödä pullia ja muusia vielä huomisen ja ylihuomisenkin. Mutta ne torkut. Ehkä pienet sellaiset. Onnistuisikohan se?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hauskaa iltaa ja kiitos eilisestä! Halauksin, hiljainen näpertäjä

Kimmo kirjoitti...

Tätä kirjoittaessani on jo selvinnyt, onnistuivatko torkut...

Joka tapauksessa, mä olen oppinut tänä talvena ottamaan sellaisia power nap -unia keskellä päivää. Laitan kellon soimaan puolen tunnin päähän, mutta käytännössä vain käyn unen puolella ja herään kymmenen tai viidentoista minuutin kuluttua. Se on yllättävän virkistävää! :)

Rooibos kirjoitti...

Anonyymi: Eipä kestä :).

Kimmo: Torkut onnistuivat. Ainakin torkkujen näkökulmasta ;). Laitoin kellon soimaan puolen tunnin päähän ja heräsin tunnin päästä... Olisi tosi hienoa osata ottaa tuollaisia pikapäikkäreitä, nehän ilmeisesti ovat kaikkein virkistävimpiä, mutta ei onnistu minulta. Yksi elämän suurimpia nautintoja on se, kun herätyskello yrittää herättää päikkäreiltä ja itse voi vain painaa torkkua ja kietoutua vielä tiukemmin sekä vilttiin että uneen... No, onneksi en tänään nukkunut yli, siis mitään 2,5h päikkäreitä :).