May the Force be with you

sunnuntai 29. elokuuta 2010

Designsunnuntai

Tänään on ollut hieno sunnuntai. Ihan ensin poikettiin Design Forum Finlandissa ja sitten mentiin Designmuseoon. Designmuseossa on menossa Oiva Toikka -näyttely vielä 19.9. asti ja suosittelen sitä sylin täydeltä. Menin näyttelyyn sillä asenteella, että ookoo, mennään nyt ja onhan ne linnut ihan hauskoja, vaikka Toikka onkin vähän sellainen last-season ja vanhojen ihmisten juttu. Huh, onneksi menin näyttelyyn ja päivitin ajatukseni Toikasta! Ihan mahtavia töitä, valtavan monipuolinen taiteilija ja tehnyt niin paljon muutakin kuin linnut. Ihania taideteoksia, joita ei himmentänyt edes se, että näyttely oli rakennettu aivan surkeasti: sekava, hankala seurata, selitystekstit to-del-la omituisissa paikoissa jne. Onneksi ihanat esineet korvasivat kaiken. Ja Oiva Toikka itse, dokumenttipätkässä, joka pyöri hölmössä kohdassa yhdessä näyttelyhuoneista, kolme tuolia katsojille ei riittänyt mihinkään ja seisovat katselijat tukkivat kulkuväylän, mutta voi juku, miten symppis mies. Siis: suosittelen, suosittelen, suosittelen!

Designmuseon jälkeen oli hiukopalan aika ja suuntasimme siskon kanssa Aschan Cafe Jugendiin. Uusi tuttavuus, vaikka onkin seisonut Pohjois-Espalla jo hetken Aschanina ja sitä ennen Cafe Jugendina. Tila on aivan ihana, entinen pankkisali, ja jugend vain on niin hieno tyylisuunta, ettei voi mitään. Kahvilan sisustus oli ihan jees ja - ihanuuksien ihanuus! - siellä oli Tonfisk Designin kahvi- ja teekupit. En ole koskaan päässyt juomaan ko. kupeista, mutta olen kuolannut niitä jo vuosia. Tuollainen iso teekuppi sopisi niin hyvin kirjoituspöydän kulmalle... Miljöö, kupit ja ilmainen teesantsi olivatkin sitten Aschanin parhaat jutut. Ei tarvitse mennä toiste. Palvelu heikkoa, vain yhtä laatua teetä tarjolla (tavan earl greytä, ei erityisen hyvää, naapuripöydän asiakkaille oli tosin esitelty muitakin vaihtoehtoja, näemmä!), ei teelistaa näkyvillä, vitriinit puolityhjinä, likaisia astioita ei kerätty pöydistä pois... Harmin paikka, sillä puitteet ovat kyllä tyylikkäät.

Tankkauksen jälkeen siirryimme Espaa pitkin Stokkalle päin, kävimme Iittalan kaupassa ihastelemassa lisää Oiva Toikkaa (hervottoman kalliita kaikki ne hienot, niin kuin lasiset vuosikuutiot) ja muuta kaunista. Sitten Stokkan herkun kautta kotiin. Erittäin onnistunut sunnuntaipäivä, etenkin kun olo ei ole vielä ihan terve ja tuon enempää urheilua ei olisi jaksanutkaan.

Designmuseossa kierrellessä tuli mieleen myös ne muut museot, joissa haluaisin käydä; Emmassa en ole käynyt pitkään aikaan, Amos Andersonissa kiinnostaisi käydä myös... Täytyy ottaa ohjelmaan.

2 kommenttia:

Tuure kirjoittaa kirjoitti...

Suosittelen Emmaa! Ja ota siellä sitten sellainen audio-opas, mä pölisen siinä :-D

Rooibos kirjoitti...

Tuure: Siistiä! Pitää muistaa tuo audio-opas :)!