May the Force be with you

keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Nomen est omen

Ei aivotoimintaa. Yritän hankkia sitä, sillä luulen, että muutamalle novellille pitäisi keksiä nimi. Ainakin Phille, Khiille ja Iotalle. Ja koko kokoelmalle tietenkin myös. Edellisen kässäriversion nimi ei kelpaa, se on huono. Ja onneton. Mielikuvitukseton. Tylsä. Epäkiinnostava. Lattea. Niin että edellisen nimen ongelma tuli varmaan selväksi...?

Nimien keksiminen on vaikeaa. Jos nimi ei tule samantien, se ei välttämättä tule koskaan. Olen valittanut nimien keksimisen vaikeudesta ennenkin, viime huhtikuussa nimittäin. Voin kertoa, että valitus jatkuu. On minulla nyt yksi ehdokas kokoelman nimeksi, mutta siinä on ne samat viat kuin viimevuotisessakin: onneton, mielikuvitukseton, tyksä, epäkiinnostava, jne jne jne.

Miten nimien keksiminen voikin olla niin vaikeaa? Kontakti sanoi joskus, että "senkun otat novellin nimeksi jonkun lauseenpätkän sieltä novellista", mutta siinä vaiheessa kun pitäisi etsiä nimeksi kelpaava pätkä, aivoni lyövät tyhjää enkä edes ymmärrä lukemaani. Valitse siinä sitten jotenkin edustava nimi novellille. No, laitan kaiken toivoni siihen, että jos saan joskus Kreikkalaisille sopimuksen, kustannustoimittaja auttaa nimiasiassa... Toivossa on hyvä elää, mutta sitä ennen pitäisi kehittää edes jotkut nimet novelleille, jotta saisi ne eteenpäin. Eikun hommiin.

Ei kommentteja: