May the Force be with you

tiistai 16. syyskuuta 2008

Kirjoittamattomia ja lukemattomia

Olen kirjoittanut tänään tunnin. Kyllä, suorastaan upea saavutus. Pitäisi kyllä varmaan keskittyä siihen, mitä on saanut aikaan, eikä siihen, kuinka vähäistä se on. Siispä: olen kirjoittanut Alfaan uutta. En paljon, mutta sellaista, mikä mielestäni vastaa puutteeseen. Loppu on edelleenkin auki ja hankala. En tiedä miten ratkaisisin sen. Ehkä ehdin jossain välissä kirjoittaa raakatekstinä useita vaihtoehtoisia ratkaisuja ja ehkä niistä löytyy sitten se oikea. Toivotaan niin.

Se kirjoittamisesta tänään. Muita aikaansaannoksia ovat koneellinen pyykkiä ja kolme ulos vietyä kassillista keräyspaperia. Hankintoja tälle päivälle on tehty seuraavasti: Karpalon lähettämä Brittan uusi hevonen saapui postin mukana onnellisesti perille. Kävin myös postissa hakemassa SKS:n paketin. Jonain tuhlaavaisena hetkenä männä viikolla tilailin sieltä muutaman ale-hintaisen kirjan. Postipaketti sisälsi Juhani Niemen toimittaman Kirjallinen elämä - kirjallisuuden yhteiskuntasuhteiden kartoitusta -kirjan, Silkkihienot siteet -opuksen, joka sisältää Anni Swanin ja Otto Mannisen kirjeenvaihtoa ja Anna Makkosen Sinulle -teoksen. Britan luin jo, mutta noiden muiden kohdalla lähinnä ihmettelen, että missähän vaiheessa ne ehditään lukea. Kirjahyllyssä komeilee tälläkin hetkellä kolme lukematonta ja Vadelmavenepakolainen on yhä kesken. Se ei pahemmin ole imaissut mukaansa, mutta kai se luettua tulee, ajan mittaan.

Sängyssä odottaa pieni pyjama ja vaaleanpunaiset neulotut unisukat. Ne ovat pysyneet jalassa jo monta yötä aamuun asti. Varma merkki siitä, etten ole ihan vielä tottunut sisälämpötilaan kesän jäljiltä - yleensä jos käyn sukat jalassa nukkumaan, potkin sukat pois keskellä yötä, koska ne ahdistavat sitten kun jalat ovat jo lämmenneet. Tai sitten olen oppinut nukkumaan sukissa. Taidan mennä testaamaan asiaa uudelleen.

Ei kommentteja: