May the Force be with you

maanantai 3. toukokuuta 2010

Ero

Pöllähtänyt olo. Toisaalta ei mitenkään erikoinen - onhan tämä nähty ennenkin, useamman kässärin kohdalla. Siis se, että printataan, kopioidaan, survotaan kuoriin, lähetetään kustantamoihin. Silti, ihan kuin tämä olisi jotain erityistä.

Viimeinen kuori, jota varten piti tarkistaa vielä osoite, eikä se siksi päässyt muiden kanssa samaan lastiin, odottaa vielä pöydänkulmalla. Siihen sain liimata itse postimerkit postitädin läiskäisemän tylsän konemerkin sijasta. Vien tuon viimeisenkin tänään postiin, iltapäivemmällä. Sitten ne ovat lähteneet kaikki, kai. Kolme laitoin sähköisenä, kun nyt kerran se mahdollisuus annettiin, muut kustantamot saivat perinteisen paperiprintin.

Nyt pitäisi päästää irti. Ei ole enää mitään tehtävissä. Ei kannata alkaa miettiä, oliko novelleille valittu järjestys kuitenkaan hyvä. Se on nyt siinä ja minun pienet ja vaatimattomat Kreikkalaiseni ovat matkalla, poissa minun käsistäni. Hämmentävää, kahden ja puolen vuoden jälkeen minun pitäisi kehittää itselleni uusi pakkomielteiden kohde. En tiedä mihin katsoisin. Aurinko paistaa. Siristän silmiä.

Ei mitään lisättävää.

12 kommenttia:

jl kirjoitti...

Täällä peukku pystyssä... :)

Varmaan se pöllämystynyt ero-olo kohta helpottaakin. Ei minulla kokemusta ole, mutta kuvittelen niin.

Upe Nykänen kirjoitti...

oikein paljon onnea matkaan kovan urakan jälkeen!

Rooibos kirjoitti...

Voi, jl ja kenkä, paljon kiitoksia. Onnea taidetaan tarvita, sekä minä että kässäri, yhdessä ja erikseen.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea matkaan!

Ja ison urakan jälkeen on aika levätä. Hengähdä rauhassa viikko tai pari, anna käden levätä, täytä luovuuden kaivoa, anna itsesi vain olla.

Kokemuksesta tiedän, että lapsen lähettäminen maailmalle tekee kipeää, hetken. Sitten sitä vain odottaa kuulevansa mitä tekstille kuuluu. Ajan kanssa löytää uuden kohteen, uuden tekstin jota kirjoittaa, muokata, hioa. Niin se vain menee, vaikka tiedänkin ettei tämä Sinua juuri nyt lohdutakaan.

lämmöllä,
TdW

Rooibos kirjoitti...

TdW - kiitos! Ja tuossa olet niin oikeassa, että kaivoa pitäisi täyttää. Sen täyttäminen on ollut mielessä jo pitkään, mutta miten onkin muka niin hankala huolehtia tuollaisesta. No, nyt on ainakin hyvää aikaa.

ee kirjoitti...

Voi sinua! lähetän posteille puhalluksen: onnea matkaan!

(bloggerin sanavahvistus on hesse. Hermanko? Enne?)

Rooibos kirjoitti...

Kiitos ee <3! Ja toivottavasti on enne ;).

hippiehurrey kirjoitti...

Mahtavaa, urakka jo tuossa pisteessä. Pidän peukkuja ja toivon onnea ja menestystä!

Rooibos kirjoitti...

Kiitos, hippiehurrey!

Anonyymi kirjoitti...

Onnitteluni tulevat hiukan jälkijunassa. Mutta parempi myöhään - niin kuin tiedät!

Saako olla utelias? Mihin kaikkialle pistit kässärin menemään? Itselläni on ollut mielessä viitisen kustantamoa. En jaksa odottaa Kariston tuloksia enkä kauheasti usko kilpailuun, johon on tullut 474 kirjoitusta. Valkkaa siitä sitten, nopeassa aikataulussa :)

Rooibos kirjoitti...

Hei Vaivanpalkka! Kiva kuulla sinustakin - kävin juuri kommentoimassa blogiasi :).

Saa olla utelias :). Laitoin kässärin "kaikkialle muualle paitsi Södikalle". Eli suomennettuna postia saivat Otava, Atena, Avain, Tammi, Gummerus, Siltala ja Teos.

Ajatukset pyörivät vielä vähän liikaa lähetetyssä, nyt pitäisi antaa olla, päästää irti kokonaan.

Anonyymi kirjoitti...

Hei taas ja kiitos vierailusta blogissani. Olen viettänyt senkin suhten pientä jäähyä. Mutta jospa tämä taas tästä. Että pääsisi kirjoittamiseen kiinni näilläkin sivuilla...

Samat kustantamot ovat pyörineet myös minulla mielessä. Atena ja Avain kiinnostavat enemmän kuin nuo perinteiset. Niissä on mielenkiintoisia tapauksia.

Toivon todella, että saat mahdollisimman pian jotain konkreettista takaisin. Palautetta tai sitten sen parhaimman :)