May the Force be with you

keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Vihreä keidas

Ette varmaan arvaa, kenellä on huomenna lomapäivä-kirjoituspäivä-lomapäivä-kirjoituspäivä :). Ei ole tarkkoja suunnitelmia, mutta luulen, että päivääni tulee sisältymään raakatekstiä kotona, raakatekstiä lähikuppilassa, Omegan muokkausta koneella ja ehkä aloitan myös jonkun muun novellin uudelleenkirjoitusta. Hitaastihan se uudelleenkirjoitus on edennyt, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Jospa pääsen tästä vauhtiin pikku hiljaa, niin tahtikin paranee. Mutta tosiaan: lomapäivä! kirjoituspäivä! Jee!

Tarkoitus on aloittaa aivojen virittäminen jo tänä iltana raakatekstillä ja ehkä lukemisella. Kääntää aivot sellaiseen moodiin, ettei ole kiire mihinkään, vaan voin rauhassa nautiskella sanoista. Omista tai muiden. Viime aikoina olen miettinyt, että voisi olla ihan paikallaan lueskella taas Cameronia tai Goldbergiä tai jotain muuta kirjoittamiskirjaa - minähän käytän niitä usein siihen tarkoitukseen, että vaikken kirjoittaisi mitään, luen illalla sängyssä hetken kirjoittamisesta ja ankkuroin sillä ajatuksia vähän paremmin kiinni siihen, mikä minua kannattelee. Saa nyt nähdä, luenko kuitenkaan kirjoittamiskirjoja ihan vielä, tuo lukemattomien kirjojen pino pöydällä ja sängyn vieressä on sen verran iso, että on sisäsyntyinen tarve lukea niitä kirjoja ensin.

On satanut melkein koko päivän. Ei haittaa. On ollut pimeää. Ei haittaa. Tällä hetkellä kun ajattelen, huominen kirjoituspäivä on keidas ja aion viipyä keitaalla pitkään. Eikä haittaa, vaikka huomenna sataisi ja olisi pimeää, sillä minä näen ikkunoista muihin maisemiin.

2 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Hyvää ja onnellista kirjoituspäivää! Kuulostaa aivan ihanalta. Päivät, jolloin ei ole muuta ohjelmaa kuin lukemista ja kirjoittamista, ovat kaikkein viehättävimpiä ja innoittavimpia. Ajattelen kaihoisasti elokuuta, jolloin olin mökillä monta päivää yksinäni ja vain luin ja kirjoitin. Ainoana seurana oli kaksi kissaa, minäkin melkein kehräsin onnesta.

Rooibos kirjoitti...

Kiitos Jenni - kyllä tämä aika ihanalta tuntuukin :). Kehräisin, jos osaisin :).