May the Force be with you

sunnuntai 12. elokuuta 2012

Sekalaa solkkua

Kirjahyllyistäni loppuu tila, valitus, osa 9. Tiedän, että saan ostettua itselleni lisäaikaa pienellä rymsteerauksella, joka antaa minulle noin 10 senttimetriä lisätilaa, mutta mitä on 10 senttiä? Se kestää ehkä kaksi tai kolme kirjaa ja sen jälkeen olen taas tässä samassa tilanteessa, että itken tilanpuutetta. Tällä hetkellä kirjahyllyihini on pungettu reilut 500 kirjaa, eikä se minusta ole edes paljon, mutta niin vain tila tiukkenee. Ehkä sopu sijaa antaa?

Mitä sopuun tulee, niin nyt pitäisi mennä sopuisasti nukkumaan. Olisi itse asiassa pitänyt mennä jo. Tältä päivältä kirjoitukset ovat nollissa, mutta olen kyllä ajatellut sitä eilen kirjoittamaani novellia, joka voi tästä lähtien kulkea koodinimellä Epämiellyttävä mies. Olen mietiskellyt miestä jonkun verran, pohtinut motiiveja ja peilannut joitain hahmottelemiani tekstipätkiä niitä vasten. Tiedän, että joistain suunnitelmistani joudun luopumaan ihan vain siksi, että muuten herkullinen kohtaus ei istuisi tyypin käyttäytymismalliin, mutta minkäs teet. Toivottavasti alkuviikosta on aikaa kirjoittaa.

Väsyttää. Huomisen välipalaeväät odottavat jääkaapissa, tiedän, mitä puen päälleni töihin ja väsymysaste on tarpeeksi korkea siihen, että simahdan heti, kun menen sänkyyn. Miksi sitten vielä pusaan tässä koneella? Nii-in. Elämän suuria kysymyksiä.

3 kommenttia:

Rina kirjoitti...

Tuo novellisi kuulostaa kiehtovalta.
Minullakin on tuo kirjahyllyprobleema. Osa kirjoista on häädetty varastoon. Tarvitsisin tuplakirjahyllyn, sellaisen jossa etummainen ja taaimmainen vaihtaisivat paikkaa, onkohan tuollaisia edes olemassa? Tai sitten voisi päällystää yhden huoneen lattian kirjoilla, ei olisi vaikeuksia ylettää ylimmälle hyllylle.

Marmustoi kirjoitti...

Olen ratkaisuut kirjahyllyongelmani laittamalla kirjat kahteen riviin kussakin hyllyssä. Ne kauniimmat ja viisaimmat eturiviin. Kirjahyllyjä on kaksi ja silti tiukkaa tekee. Hyvää alkavaa viikkoa sinulle, Rooibus!

Rooibos kirjoitti...

Minä en millään haluaisi laittaa kirjoja kahteen riviin. Kun kirjat ovat yhdessä rivissä, pystyn säilyttämään edes jonkunlaisen illuusion siitä, että pystyn siivoamaan kirjahyllyä välillä edes auttavasti, sieltä kirjojen takaa siis. Jos ne olisivat kahdessa rivissä, niin en kyllä pysty hyvällä tahdollakaan kuvittelemaan, että miten siitä systeemistä pyyhitään pölyt :D.