May the Force be with you

sunnuntai 19. elokuuta 2012

Suunnitelma

Olen kirjoittanut sekä täällä että täällä kesäisellä kirjoituskurssilla alkunsa saaneesta novellistani. Kirjoitin sen äsken loppuun. Tai loppuun ja loppuun, mutta nyt se on kokonainen, siinä on alku, keskikohta ja loppu. Jälkimmäinen puolisko kaipaa vain hiukan viilaamista ja sanavalintoja ja ilmauksien terävöittämistä ja sitten se on siinä. Tuon novellin kirjoittaminen oli tärkeää, koska päähenkilö ei ole miellyttävä ihminen. Se oli paitsi minulle tärkeä oppitunti, myös hyvä asia Kreikkalaisten kannalta. Aion nimittäin ujuttaa tämän uuden tekstin osaksi Kreikkalaisia, samoin kuin alkukesästä kirjoittamani novellin. Ne kuuluvat Kreikkalaisiin juuri siksi, ettei niitä ole kirjoitettu samaan aikaan kuin muita Kreikkalaisia.

Pian otan Kreikkalaiset taas työn alle. Vaihdan Piin takaisin Kreikkalaisiin ja otan sitä korvaamaan menneen novellin pois sieltä. Sen lisäksi heivaan varmaan jonkun toisenkin novellin ja nuo kaksi tämänkesäistä muuttavat tilalle. En vain tiedä, mikä jäljellejääneistä Kreikkalaisista on se heivattava. Siihen tarvitsisin apuja. Voi olla, että giljotiinin alle joutuu joku sellainen novelli, josta itse tykkään kovasti, mutta joka ei nyt auta Kreikkalaisten kokonaisuutta yhtä paljon kuin muut. Noiden muutosten lisäksi aion kirjoittaa uudelleen yhden Alfan kohtauksen. Tai olen kirjoittanut sen kertaalleen uudelleen siellä kesän kurssilla, mutta se pitää kirjoittaa puhtaaksi ja istuttaa Alfaan.

Tuon verran tiedän suunnitelmistani Kreikkalaisten varalle. Muuta en tiedäkään. Tuo uusi novelli pitäisi luetuttaa jollakulla ennen kuin laitan sen Kreikkalaisiin. Ehkä Kirjoittajakaveri viitsii lukea, tai joku kanssakirjoittajista.

Olisi hauskempaa suunnitella näitä Kreikkalaisten muutoksia, jos olisi kustantamoilta saatua palautetta, että tuonnepäin ja nuo pois ja tuollaista lisää ja sitä rataa. Ei kuitenkaan ole sitä palautetta. Kustantamo I:ltä saatu keväinen palaute, jossa lähinnä pilkataan novellieni tyyliä, ei ole ihan sitä, mitä juuri nyt tarvitsen saadakseni Kreikkalaiset viimeiseen iskuun. Ja Kustantamot A, B, D ja G ovat edelleen hiljaa. Helmikuuta se kai oli, kun lähetin Kreikkalaiset kolmannelle kierrokselle. Toivottavasti jotain elonmerkkiä tulee kohtapuoliin. Tai sitten alan kysellä perään, ei siinä muukaan auta. Ja tiedän kyllä kokemuksesta, ettei puoli vuotta ole odotusaika eikä mikään, mutta katsotaan nyt, miten käy.


Ei kommentteja: