May the Force be with you

keskiviikko 5. joulukuuta 2007

Pehmikkeistä

Tiedättehän Finlaysonin mainokset, joissa lukee, että maailman ja ihmisen väliin tarvitaan jotain pehmeää? Olen hiukan ihmetellyt, että onko se pehmeä, jota slogan tarkoittaa, lakanoita vai niitä peittoja, jotka ovat lakanoiden sisällä. Oletan, että tuossa tarkoitetaan lakanoita, vaikka minä en kyllä ole koskaan liittänyt adjektiivia pehmeä sanaan lakana tai sanaan vuodevaatteet. Oli miten oli, olen täysin samaa mieltä Finlaysonin kanssa. Maailman ja ihmisen väliin tarvitaan jotain pehmeää. En tosin tiedä, mitä se pehmeä voisi olla; pelkään pahoin, että minulle ei pelkkä lakana riitä.

Oltuani töitten jälkeen nyt tunnin verran kotona olo alkaa pikku hiljaa palautua siedettävälle tasolle. Stressi, hermojen kireys, kiukku, turhautuminen, työasioiden kelaus, to do -listan hokeminen ajatuksissa, tiedättehän te, kaikki nuo pikku(?)asiat, jotka häiritsevät pysymistä tavoiteltavalla mielenrauhan tasolla. Yritän koko ajan torjua työasiat mielestä (torjunta on muuten tosi raskasta), jotta pääsen pikku hiljaa rauhoittumaan vapaapäivää varten. Huomennahan ei tarvitse mennä töihin - k u i n k a miellyttävää!

Pehmennän tämän illan olotilaa torjunnan lisäksi vielä ratsastustunnilla. Täytyy tosin myöntää, että motivaatio lähteä tuonne ulos pimeään ja koleaan säähän on erinomaisen alhaalla, kun vaihtoehtona olisi pysyä kotona ja nukkua. Menen kuitenkin, tietenkin. Ratsastus on yksi tyyny maailman ja minun välilläni. Pään nollaus ei ole ainoa syy harrastukselle, mutta yksi, aika hyvä syy.

Tänä iltana ei siis tehdä muuta kuin käydään nollaamassa pää hevosen selässä. Entäs kirjoittaminen? Ai mikä kirjoittaminen? Ehkä huomenna, kun en ole näin törkeän väsynyt. Nyt menen ottamaan päiväunoset, ennen kuin pitää lähteä tallille. Päiväunoset omassa pienessä sängyssä lakanoiden välissä. Niin, lakanoiden. Eivät kyllä ole Finlaysonia. Viime viikolla ja koko virkavapaan aikana en tarvinnut jotain pehmeää minun ja maailman väliin, mutta nyt kun se on taas ajankohtaista, niin mitä luulette, pitäisikö vaihtaa sänkyyn Finlaysonin lakanat? Auttaisiko se?

Ei kommentteja: