May the Force be with you

tiistai 18. tammikuuta 2011

Arkirilluttelua

Tänään olin osa isoa porukkaa, joka kävi syömässä ravintolassa kauden herkkuja eli blinejä. Nyt röyhtäilen tattariröyhtäyksiä ja nuokun silmät puoliummessa. Väsyttää, etenkin kun eilen päädyin kaiken päätteeksi buukkaamaan vielä yhden lennon Uuden-Seelannin reissulle ja niin edelleen, ja sänkyyn pääsin vasta joskus kahdentoista jälkeen. Unisivut jäivät vähälle, kirjoitin vain yhden tosi huonon runon. Ja tajusin maatessani pimeässä peiton alla, että ajatella, että voisin istua hereillä puoli yötä ja kirjoittaa runoja jos vain haluaisin, ja ajatella, että voisin, ja ajatella, etten voi, kun pitää herätä töihin. Niin ja onhan siinä se pieni juttu vielä, etten kirjoita runoja, mutta se ei ollut se pääasia. Pointti oli se, että voisin luoda mihin kellonaikaan hyvänsä, oikeasti, jos haluaisin. Yleensähän haluan kyllä nukkua öisin. Mutta että voisin valvoa edes vaikkapa yhteen jonain satunnaisena arki-iltana ja kirjoittaa ehkä muutaman kunnollisen sanan siinä kohtaa. Paitsi etten voi. Että kahteentoista valvominenkin tuntui aamulla puoli seitsemältä siltä niin kuin joku olisi repinyt ihoa väkisin irti lihasta. Hmmm.

Eilen hoidin töissä hiukan paperiasioita. Tarkoittaa sitä, että ensi maanantaina minulla on vapaapäivä. Ei lomapäivä, vaan palkaton vapaapäivä. Totesin, että tarvitsen sitä. Samoin tarvitsen palkattoman vapaapäivän maaliskuussa ja toisen huhtikuussa. Edes jotain kirjoittamiseen varattua aikaa iltojen ja vapaiden viikonloppujen lisäksi. Eihän se paljon ole, päivä siellä tai täällä, mutta puolet onnesta onkin tietoisuus siitä, että hei, kohta saan kirjoittaa. Ja kun vapaapäivät on yhdistetty viikonloppuihin, niin aina on mahdollisuus, että pääsen vähän syvemmälle kirjoittamiseen kuin tavallisesti.

Toivotaan ainakin niin. Nyt pitää kuitenkin valmistautua nukkumaan, luulen. Muuten huomisaamuna sattuu vielä enemmän ihoon ja sieluun kuin tänä aamuna.

Ei kommentteja: