May the Force be with you

sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Tanssahteleva sunnuntai

Onneksi luin eilen NYT-liitteen tarkasti, sillä löysin sieltä ohjelmaa tälle päivälle. Käytyäni kävelylenkillä kiiruhdin Senaatintorille nauttimaan puolen tunnin verran tanssista. Pieni suomalainen balettiseurue tarjoaa tänään Senaatintorilla kirkon portaiden edessä nykybalettia. Portaat toimivat loistavana katsomona ja esiintymislava on pienenpieni ja toisaalta suuren suuri - onhan siinä koko tori käytettävissä. Jos luet tämän ennen alkuiltaa ja olet vapaana klo 17 tai 18, ota vuoteesi ja käy, suosittelen lämpimästi!

Oli jotenkin ihan mahtavaa istua lämpimillä kiviportailla, katsella tanssia, katsella uskomattoman notkeita ja kauniita ihmisvartaloita, kuunnella musiikkia, taputtaa ja viheltää, hymyillä. Aurinko paistoi niin lämpimästi, että teepaita riitti, vaikkei lämmintä ollut kuin +13. Esitys kesti tosiaan sen puoli tuntia ja oli ihan täydellinen tähän sunnuntaipäivään. Oman osansa esitykseen/esityksiin antoi kaupunki. Autot, turistibussit, liikenteen ääni. Ja kaiken keskellä tanssijat. Hienoa. Tuntui hyvältä nähdä jotain kaunista. Tulin hyvälle mielelle ja muistin, että olisi kiva käydä katsomassa tanssia enemmänkin.

Senaatintorin lisäksi olen istunut muuallakin auringossa. Tuuli on kyllä uskomattoman kylmä, suoraan mereltä, ja piti vähän miettiä aina välillä, että tarkeneeko ilman takkia vai ei. Aina ei tarennut, mutta välillä tarkeni. Ja kun ottaa huomioon kuinka vähän niitä lämpöasteita on, tulee vähän hassu olo: olen käyttäytynyt tänään niin kuin olisi ollut lämpimämpi, niin kuin olisi ollut kesä. Vaikka sormia välillä palelikin.

Kirjoittanut olen myös. En mitään kummempaa, mutta raakatekstiä. Aamulla ennen lenkille lähtöä neljä sivua ja sitten kahvilakirjoituksena viisi sivua. Kirjoitusvihossa on enää muutama sivu jäljellä ja ajatus sen kirjoittamisesta täyteen tänään on houkutteleva. Luulen, että minun pitää kuitenkin laittaa ensin ruokaa ja syödä, ettei tule mitään jännittäviä alhaisesta verensokerista johtuvia tunnetiloja. Ja tiskit ovat likoamassa. Pyykkiä voisi laittaa koneeseen. Entä se imurointi? Silitys? Kyllä minä ehdin kirjoittaakin, ihan varmasti. Sitä paitsi huomenna on vapaapäivä ja kirjoitan lisää. Ja hymyilen.

Ei kommentteja: